Rize`de İbrahim Sadri Coşkusu

Rize`de İbrahim Sadri Coşkusu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Trabzon Bölge Müdürlüğü-Rize Yurt Müdürlüğünce organize edilen, İbrahim Sadri Dinletisi Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

48. Kütüphane Kutlama Programı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen İbrahim Sadri Dinletisine Rize Üniversitesi öğrencilerinin ilgisi fazlaydı. Kültür Merkezini dolduran Rize Üniversitesi öğrencileri, İbrahim Sadri’ye şiirlerinde eşlik etti. Kendine has üslubu ile Necip Fazıl Kısakürek, Barış Manço ve Atillah İlhan gibi birçok ünlüden şiirler seslendiren İbrahim Sadri dinletisinde hüzün ve coşku bir aradaydı. İbrahim Sadri, kendisinin Rize İyidere Lisesi’nde eğitim gördüğünü, bu vesile ile kendisinin de Rizeli sayılması gerektiğini ve burada bulunduğu sürede Mete Ailesi’nden çok destek gördüğünü, merhum Ömer Lütfi Mete’yi de rahmetle andığını söylemesi, salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.
    Dinleti sonrasında Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, İbrahim Sadri’ye teşekkür ederek, günün anısına plaket hediye etti. Yurtkur Trabzon Bölge Müdürü Münir Özkurt’un çiçek takdiminin ardından, Rize Üniversitesi Kültür ve Edebiyat Kulübü Başkanı Müberra Beziroğlu da Rize Üniversitesi öğrencileri adına İbrahim Sadri’ye teşekkür ederek, buket çiçek takdim etti.












Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.