Rize’de Halk Oyunları Coşkusu

Rize’de Halk Oyunları Coşkusu

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Kulüpler İl Birinciliği yarışması 2 Mart Spor Salonunda minikler,yıldızlar,gençler ve büyükler kategorisinde geniş bir seyirci katılımı ile gerçekleştirilerek göz doldurdu.

2 Mart Spor Salonunda gerçekleşen İl Birinciliği yarışmasın da yapılan seremonin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Spor Şube Müdürü Cafer Küçükmustafa tüm sporculara başarılar dileyerek Rize yi temsil edecek kulüp takımlarını  şimdden kutladığını söyledi.

Miniklerde Adacamii İ.Ö.Okulu Spor Kulübü ve RANİHLİ Spor Kulübü yarışırken Yıldızlarda RANİHLİ Spor Kulübü ile Rize Belediye Spor kulübü eşleşti.



Gençler kategorisinde ise KDRK Spor Kulübü ile Akpınar Spor Kulübü karşılaştı.

Gençler kategorisinde tek olan Aslandere Spor Kulübü ise karşısında rakibi olmadığı için rahat bir nefes aldı.

Sırasıyla performanslarını sahnede ortaya koyan kulüp takımları, yüksek puan alabilmek için antrenörleri ile birlikte yaptıkları 1 yıllık çalışmalarını  hakemler karşısında göstererek göz doldurdular.


Yöremiz müziklerinden olan kemençe ve tulum eşliğinde bir çok figürü sergileyen kulüpler seyircinin de büyük beğenisini kazandı.

 Miniklerde 86.66 puanla Adacamii Spor kulübü ikinciliği kazanırken 88.66 puanı alarak Ranihli Spor kulübü birincilik kupasını almaya hak kazandı.

Yıldızlarda ise 87.66 puanla ikinciliği Ranihli spor kulübü alırken 88.66 puanla birinciliği Rize Belediye Spor Kulübü almaya başardı.

Gençler kategorisinde ise performansları ile ikinciliği 87.00 puanla KDRK spor kulübü alırken Şampiyonluk kupasını 88.66 puanla Akpınar spor kulübü almayı hak kazandı.

Büyükler kategorsinde tek olan Aslandere Spor kulübü ise 90.00. puanla birincilik kupasını aldı.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.