Rize'de 'güzel konuşma ve diksiyon kursu' açıldı

Rize'de 'güzel konuşma ve diksiyon kursu' açıldı

Rize'de İki ay sürecek 'güzel konuşma ve diksiyon kursunda, kursiyerlere konuşma şekli, doğru ve etkili iletişim teknikleri anlatılıyor.

Güneysu Halk Eğitim Müdürlüğü'nce güzel konuşma ve diksiyon kursu açıldı.

İki ay sürecek kursta, kursiyerlere konuşma şekli, doğru ve etkili iletişim teknikleri anlatılacak. 20 öğrencinin katıldığı kurs, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim ve Kişisel Gelişim Eğitmeni Ayşe Yanık tarafından veriliyor.

Kurs eğitmeni Yanık, ilk olarak okuma alışkanlığını geliştirmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Derslerimizde konuşmaya çok önem veriyoruz. Çünkü katılımcıların birçok hususta farkındalığının artmasını istiyorum. Birbirlerini dinlerken kullandıkları yanlış kelimeleri tespit edebilmeleri için çalışıyoruz. Kısa süre içerisinde farkındalıkları daha da artacak" diye konuştu.

Önceden belirledikleri kitapları okuduklarını kaydeden Yanık, sınıf ortamında, topluluk önünde sunumlar gerçekleştirmenin önemine de vurgu yaparak, "Bu şekilde hem kitap okuma alışkanlığı kazanıyor hem de topluluk önünde bildiğimiz bir konuda heyecanımızı kontrol altında tutarak beden dilimizi, ses tonumuzu, ifade etmek istediğimiz duygularımızı şekillendirmeyi öğreniyoruz" dedi.

Kursun bir ilk olduğunu söyleyen Yanık, "Kursumuza özellikle kamu kurum ve kuruluşlarından arkadaşlarımız ve belli bir kariyer hedefi olan kursiyerlerimizin geldiklerini gözlemledim. İlk dönem kursumuz 80 saat sürecek. Eylül 2012 ayı itibariyle açılacak olan diksiyon kursları hatta beden dili ve empati iletişim kursları ile etkili ve güzel konuşmayı, çatışmasız iletişimi tabana yaymayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.