Rize’de Gürcü hırsızları yolcular fark etti

Rize’de Gürcü hırsızları yolcular fark etti

Rize’de gece saatlerinde yaşanan olayda Tiflis’ten Samsun’a gitmekte olan ve Rize’de Gürcü yolcuları indiren yolcu otobüsünde hırsızlık iddiası ile Gürcü yolcular ile Türk yolcular arasında tartışma çıktı.

Gece 23:30 sularında Rize Belediyesi önündeki Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan kavşakta inen 3 kadın, 1 erkek ve 1 çocuktan oluşan Gürcü yolculara, Türk yolcular saldırdı. Otoyol üzerinde yaşanan arbede ve kovalamaca sonunda ticari taksi ile kaçmaya çalışan Gürcüleri otobüsteki diğer yolcular engelleyerek polise haber verdiler.


Olay yerine gelen polis ekipleri 2 kadın ve 1 çocuğu emniyet aracına bindirirken, eşyalarını yerleştirdikleri taksi ise, Gürcü adamla birlikte bir anda fark ettirmeden kayıplara karıştı. Otobüsten inen orta yaşlı Gürcü kadın da yaşanan hararetli tartışma sırasında fark ettirmeden ortadan kayboldu.

Yolculardan edinilen bilgiye göre, Rize’de otobüsten inmeye başlayan Gürcüler’den küçük çocuk üzerindeki çantayı yere düşürdüğünde yolculardan birine ait olduğu belirtilen fotoğraf makinesi ortaya çıktı. Yolcunun “Bu benim fotoğraf makinem” demesiyle harekete geçen diğer yolculardan bazıları ise cüzdan, karton sigara ve bir takım eşyalarının kaybolduğunu fark ettiler. Otobüsten inerek Gürcülerin çantalarını aramaya çalışan yolcularla Gürcüler arasında tartışma çıkınca bu kez yolcular Gürcülere saldırdı. Olay yerine gelen ticari taksiye apar topar eşyalarını yerleştiren ve ticari taksinin şoförü ile olay yerine gelen bir başka Türk’ün Gürcüleri sahiplenerek savunması vatandaşlar arasında şebeke oldukları yönünde değerlendirirken, polislerin olay yerine gelmesiyle bir anda ticari taksinin, polisin “Kontağı kapat” söylemine rağmen yolcuların konuyu polise aktardığı sırada olay yerinden fark ettirmeden uzaklaşması ve orta yaşlı Gürcü kadın ile adamın da diğer 3 kişiyi orada bırakarak kayıplara karışması “şebeke” iddialarını güçlendirdi.


Şikayetçi olan otobüs yolcuları ile polis otosuna bindirilen 3 Gürcü Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürülürken, ortadan kaybolan kadın ile erkek Gürcü ise olaydan yaklaşık 1 saat sonra Orta Camii yakınlarında yakalandılar.



Haber: Turgay AYHAN


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.