Rize'de 5 Bin 200 Ünite Kan Bağışı

Rize'de 5 Bin 200 Ünite Kan Bağışı

Kızılay Rize Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş, Rize'de bu yıl şu ana kadar 5 bin 200 ünitenin üzerinde kan bağışlandığını söyledi.

Gezmiş, yaptığı açıklamada, kan merkezi olarak sürekli vatandaşlardan kan bağışı alma çalışmalarını sürdürdüklerini, il genelinde 2009 yılında 5 bin 777 ünite, geçen yıl da 6 bin ünitenin üzerinde kan bağışı aldıklarını belirtti. İlde ihtiyaç duyulan kan miktarı her geçen gün arttığını vurgulayan Gezmiş, "Önceki yıllara göre topladığımız kan bağışını önemli oranda artırmamıza rağmen yine de yeterli olmuyor. Bu nedenle kan merkezimizin dışında gezici kan bağış otobüsümüz ile farklı yerlere gidip bağış topluyoruz. Toplumsal bilincin artırılması yönünde de çalışmalarımız oluyor." dedi.

Gezmiş, kan bağışı konusunda bilinçlilik düzeyinin artırılması ve kan verme alışkanlığının pekişmesi gerektiğini vurgulayarak, "18-60 yaş arasındaki sağlıklı her bireyin belirli zaman aralıklarında kan bağışında bulunmalarını istiyoruz. Bir gün kendimize de lazım olabileceği bilinciyle hareket etmemiz lazım. Çünkü kan bağışı, belirli kişilerin vermesiyle üstesinden gelinebilecek bir hizmet değil." diye konuştu.

Gezmiş, bu yıl Ekim ayı sonu itibariyle 5 bin 200 ünitenin üzerinde kan bağışı topladıklarını kaydederek, "Ayda ortalama 500 ünite kan alıyoruz. Bu yıl 6 bin ünitenin üzerinde kan bağışı toplayacağımızı sanıyorum." ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.