Rize Valisi Nurullah Çakır Hollanda'da

Rize Valisi Nurullah Çakır Hollanda'da

Rize Valisi Nurullah Çakır, Hollanda’da düzenlenen Karadeniz Kültür Gecesine ve bu etkinlik kapsamındaki Hollanda-Rize Kültür Vakfının kuruluşunun ikinci yılı kutlama programına katıldı.

Hollanda-Rize Kültür Vakfının kuruluşunun ikinci yıldönümü etkinliklerine; Hollanda’nın Drunen şehrinde, fotoğraf sanatçısı Hasan Önder, Murat Topal ve Rize’nin diğer seçkin fotoğraf sanatçılarının eserlerinden oluşan “Doğa ve Rize” adlı fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı. 

Hollanda da ilk kez yapılan serginin açılışını törenine Rize Valisi Nurullah Çakır’ın yanısıra Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Roterdam Başkonsolosu Togan Oral, Hollanda Türk İşadamları Derneği Başkanı Turgut Torunoğulları, Hotiad Genel Sekreteri ve Rizeli İşadamı Veysel Hut, Hollanda Rize Vakfı Başkanı Kamil Kopuz ve Hollanda’daki son seçimlerde milletvekili seçilen Tunahan Kuzu katıldı. 

Hollanda-Rize Vakfı Başkanı Kamil Kopuz’un yaptığı açılış konuşmasında; “Rize Valisi Nurullah Çakır ve Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’ın geceye katılımları, kendilerine güç verdiğini” söyledi. 

Vali Çakır, açılışta yaptığı konuşmasına, Hollanda-Rize Köprüsünün kuruluşunda ilk adımları atan ve  yoğun katkı sağlayan Rize Eski Valisi, İçişleri Bakanı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu’na minnettarlığını ifade ederek başladı. Vali Çakır, konuşmasının devamında ise; “Değişen ve gelişen dünya koşullarında Türkiye’nin ciddi değişimler içinde olduğunu, bu değişimlerde Rize’nin özellikle turizm konusundaki potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Hollanda Türkiye İşadamları Derneği’nin (HOTİAD) Rize’de yapmak istediği yönetim kurulu toplantısı konusunda memnuniyetini ifade eden Vali Çakır, Rize Valiliği olarak yapılacak bütün çalışmalara destek olacaklarını söyledi.


Vali Çakır, Hollanda’daki Karadeniz Kültür Gecesi çerçevesinde, 3 Kasım günü de Hollanda’nın Den Bosch şehrinde düzenlenen etkinliklere katıldı. Burada vatandaşlarımız ile sohbet etti ve HOTİAD Merkezinde Başkan Turgut Torunoğluları’nı ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.