Rize Ülkü Ocağında Nöbet Değişimi

Rize Ülkü Ocağında Nöbet Değişimi

Rize Ülkü Ocağı Başkanı İmdat Önçırak, Düzenlenen Merasimle Görevini Recep Bakırcı`ya Devretti

Rize Ülkü Ocağı İl Başkanı İmdat Önçırak, Rize Ülkü Ocağı’nda düzenlenen törenle görevini Rize Ülkü Ocağı İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Recep Bakırcı’ya devretti.

  Görev devir teslimi için Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz Rize’ye geldi. Kılavuz ilk olarak MHP Eski İl Başkanı Zeki Mayi’yi ziyaret etti. Ardından devir telsim  töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Kılavuz, Önçırak’ın 5.5 yıl boyunca görevini başarılı bir şekilde sürdürüp Türkiye genelindeki örnek ocak başkanlarından bir tanesi olduğunu belirterek bundan sonra MHP çatısı altında siyaset yapacağı için doğan ihtiyaçtan dolayı görevini devrettiğini söyledi.
Törende konuşan Önçırak, “5.5 yıl önce üstlenmiş olduğum bu kutsal görevi bugün itibariyle yine yıllardır omuz omuza yürüdüğümüz, tüm şartlarda bizimle birlikte olan, ülkücü ahlak ve iman çizgisinde hiçbir sapma bulunmayan çok değerli ülküdaşım Recep kardeşime devrediyorum. Kendisine ellerimle teslim ettiğim bu onurlu görevi ve kutsal bayrağı onunda ülkücü ahlak çerçevesinde Türk milliyetçiliği fikrinde ve Türk İslam ülküsü yolunda daha yukarılara taşıyacağına tüm kalbimle inanıyorum. Görevim boyunca benden destek ve yardımlarını esirgemeyen Sayın Zeki Mayi’ye, Genel Başkanımız Harun Öztürk ve çalışma arkadaşlarına, İstanbul eski il başkan yardımcısı Murat Köseoğlu’na, eski başkanımız Kerim Özkul’a, MHP İl Başkanımız Yahya Köse’ye ve Merkez İlçe Başkanımız Süleyman Eyüpoğlu’na teşekkür ediyorum. Ülkücülük bayraktır. Şereftir. Yaradanın izni ile biz bu bayrağı yere düşürmedik. Şerefimizden taviz vermedik. Recep başkanımızın da bu yolda aynı şeref ve iman ile yürüyeceğini biliyorum. Ona bu zorlu vazifede yaradandan başarılar diliyorum.” Dedi.

  Görevi devralan Recep Bakırcı ise yaptığı konuşmasında, “Bu bir bayrak yarışıdır. Bu yarışta isimlerin önemi yoktur. Önemli olan bayrağı en yüksek noktaya taşımaktır. Yaradandan dileğim Başbuğ Alparslan Türkeş’in emanetlerinden bir tanesi olan ocağımızda, devir aldığımız bayrağı anlımızın akıyla taşıya bileceğimiz en yüksek yere taşımayı, bizden sonra gelecek olan genç bozkurtlara  bayrağı en üst noktaya taşımayı nasip etsin.”dedi.

  Ardından Önçırak Türk Bayrağına sarılı Kuran’ı kerimi öperek anlına götürdükten sonra Bakırcı’ya teslim etti. Bakırcı’da Kuran’ı Kerim’i öperek alına götürdü.

  Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk tarafından gönderilen plaketi Önçırak’a teslim etti. Ardından MHP Eski İl Başkanı Zeki Mayi’de Önçırak’a bir plaket takdim etti.

 

  RECEP BAKIRCI KİMDİR?

 

  1982 Yılında Rize’de doğan Recep Bakırcı 2006 yılında Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Vatani görevini Hakkarı Şemdinli’de tamamlayan Bakırcı halen Rize Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nde   ikinci yüksek öğrenimine devam ediyor.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.