Rize Dahil 11 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı

Rize Dahil 11 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu'nun doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Van, Hakkari), Trabzon, Rize ve Artvin ile gece geç saatlerde Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Giresun, Trabzon, Rize çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYINIZ

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu (9)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu (4)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu (11)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu (16)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu (17)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (10)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (1)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu (-4)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (9)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

İÇ Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin ile gece geç saatlerde Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Giresun, Trabzon ve Rize'de yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

DOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Van, Hakkari) aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.