Rize Anadolu Öğretmen Lisesi  Şehit Ailesini Ziyaret Etti.

Rize Anadolu Öğretmen Lisesi Şehit Ailesini Ziyaret Etti.

Rize Anadolu Öğretmen Lisesi İdarecileri, öğrenciler, Okul Aile Birliği Başkanı ve Üyeleri Şehitler Günü münasebetiyle Hakkari Çukurca’da şehit olan Metin Çetin’in ailesini ziyaret etti ve acılarını paylaştı.

 Okul Aile Birliği Başkanı Köksal Kasapoğlu, şehitliğin herkese nasip olmayacağını ve yine her anne-babaya şehit annesi-babası olmanın nasip olmadığını belirterek şehit baba Ahmet Çetin’e Allah’tan sabırlar diledi.

Şehit Ali Çetin’in babası Ahmet Çetin oğlu ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

“Oğlum yaşına göre çok farklı idi. Çevresinde sevilen, çocukla çocuk, büyüklerle büyük olan biriydi. Hayatım boyunca kendisinden kötü bir söz işitmedim ve olumsuz  karşılık  görmedim.  Askerliği konusunda bilgi almak için Askerlik Şubesine gitmişti. Döndüğünde mutluluktan havalara uçuyordu. “Baba askere gidiyorum.” diye sevindi.

“Askerde iken hemen hemen her gün konuşurduk. Bir gün olsun askerliğinden şikayet etmedi. Tezkereye erken gelmek için izin kullanmak istemedi. Kendisini ben ziyaret etmek istedim. Gelmemi istemedi. “ dedi.


Oğlunun arkadaşlarından bir tanesinin cenazeden bir hafta sonra kendilerini ziyarete geldiğini  ve bundan dolayı çok memnun kaldığını ve çatışma gecesinde yaşananları dinlediklerini söyledi. 

“Metin, çatışma gecesi saat 02:00’de yatmış. Yattıktan biraz sonra karakola ateş açılmış. Metin silahını alıp dışarı çıkmış. Dışarı çıktığında 4 arkadaşının yaralanmış olduğunu görmüş ve onları sürüyerek geri çekmiş.  Kendi silahı arızalandığı için arkadaşının silahını almak istemiş ve o sırada sol omzundan kurşun yemiş. Yaralı haliyle arkadaşının silahını alıp teröristlere ateş etmeye devam etmiş. Sonunda ise şehit olmuş oğlum.” dedi. 

“Gece oğlumu rüyamda gördüm. Ellerini bana uzatmış ‘Baba beni kurtar.’ diye bağırıyordu. Ellerimi uzattım ama kurtaramadım. Sabah kapı çalındı.  Rize Vali Vekili Mustafa Erkayıran ile İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu sabah kapımda idi. O zaman anladım ki oğlum şehit olmuş. Ve Vatan Sağ olsun. Vatana bir şehit de bizden olsun dedim.

Cenazeye gelmeyen kalmadı. Ailemden bir şehit verdim 75 milyon kişi ailem oldu.  Allah bana sabır ve metanet verdi.” dedi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.