Recep tayyip erdoğan üniversitesi’nde öğrenci kayıtları başladı

Recep tayyip erdoğan üniversitesi’nde öğrenci kayıtları başladı

Recep tayyip erdoğan üniversitesi’nde öğrenci kayıtları başladı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde öğrenci kayıtları bugün başladı.
Üniversite yeni öğrencilerini Fener Kampüsü'nde kabul etti. Kayıt işlemleri sırasında yoğunluk yaşanmaması için 8 farklı kayıt noktası oluşturuldu. Kayıt binasının içerisinde banka şubesi oluşturulurken, Rize Emniyet Müdürlüğü ve öğrenci yurtları tarafından bilgilendirme büroları hizmete sokuldu.
Türkiye’nin dört bir yanından kayıt için Rize’ye gelen öğrenciler yaptıkları açıklamada Rize’yi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni beğendiklerini belirttiler. Bir çok öğrenci Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin ilk tercihleri olduğunu söyledi.

DOLULUK ORANI YÜZDE 88
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ise yaptığı açıklamada bu yıl doluluk oranının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 10 artışla yüzde 88’e yükseldiğini söyledi. Yılmaz “Yıllardır Yüksek Öğretim'de yapılması gereken düzeltme hareketlerinin yapılmayışından dolayı bu sene çok farklı kontenjan ve başvuru karşılaştırması ile karşı karşıyayız. Yaklaşık 3 bin 800 başvuru var (4 binin üzerinde bir kontenjana karşılık) Doluluk oranımız ise yüzde 88. Bu geçen yıl yüzde 78’di. Yani yüzde 10 gibi bir artış söz konusu. Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksek Okulu, Denizcilik Yüksek Okulu, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’ndeki kontenjanlara başvuru oranı yüzde 100. Geçtiğimiz yıllarda gerekli düzenlemelerin yapılmayışından dolayı Fen Fakültesi bölümleri gerekli başvuruyu alamadı. Bu bölümlerdeki mevcut kontenjanlara başvuru çok düşük. Geçtiğimiz yıl Su Ürünleri ne başvuru olmamıştı. O bölümü bu yıl kontenjan verilmedi. Bu iki fakülte ortalamamızı aşağı çekmiş oldu” dedi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.