Polis Teşkilatının 167.Kuruluş Yıl Dönümü

Polis Teşkilatının 167.Kuruluş Yıl Dönümü

Rize'de, Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıl dönümü törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Garnizon Komutanı Albay Turhan Talu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, emniyet mensupları, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı seslendirildi. Halk şairi Osman Efendioğlu ve Ahmet Çakar, Polis Haftası dolayısıyla atma türkü okudu. Vali Hacımüftüoğlu, Efendioğlu ve Çakar'a plaket verdi.

Yenice, törende yaptığı konuşmada, polisin halkın huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalıştığını belirterek, ''Teşkilatımız, hukukun üstünlüğü ile insan hak ve özgürlüklerine saygıyı esas alan, Atatürk ilke ve inkılaplarına yürekten bağlı, vatandaşlarına her zaman eşit ve güler yüzle hizmet vermektedir. Polis, milli birlik ve bütünlüğümüzü korumada, şanlı ordumuzla beraber asil milletimizin en büyük güvencesidir'' dedi.


Türk Polis Teşkilatı'nın bir buçuk asrı aşan engin deneyime sahip olduğunu ifade eden Yenice, ''Polis, yetişmiş insan gücü, modern donanımı ile halkına hizmet vermeye gayret gösteren, güçlü ve etkin bir kurum olarak, ülkemizin yüz akı haline gelmiştir. Türk polisi, bundan sonra da şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle, kendisine verilen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir. Bu uğurda gerektiğinde canımızı dahi vermekten çekinmeyeceğimize Türk milletinin en ufak bir şüphesi olmasın'' diye konuştu.

Yenice, teşkilat olarak bir yandan kamu düzenini sağlarken, diğer yandan halkın güven ve desteğini kazanmanın en büyük hedefleri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Güvenlik hizmetinin sunumunda, halkın katılımının en üst düzeyde sağlanması ve alınan önlemlerin kamu vicdanında kabul görmesi, bizim için büyük önem arz etmektedir. Huzurlu bir ortamın sağlanmasında, toplumla polis arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, toplumun güvenlik hizmetlerine katılımı ve yardımcı olması önemlidir. Bu açıdan vatandaşlarımızın bizlere güvenerek, suç ve suçlularla mücadelede suçun bildirilmesi ve belirlenmesinde değerli katkı ve yardımlarını bekliyoruz.''

Konuşmaların ardından Polis Halk Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.