PKK'ya bir darbe daha!

PKK'ya bir darbe daha!

Bingöl'de PKK'nın 5 deposu bulundu

BİNGÖL'ün Karlıova ve Genç ilçeleri kırsalında güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütü PKK'ya ait 5 depo tespit edildi. Depolarda ele geçirilen patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat ve çok sayıda yaşam malzemesi olay yerinde imha edildi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, güvenlik güçleri tarafından Bingöl'ün Karlıova İlçesi Kızılağaç Köyü ve Genç İlçesi Yeniyazı Köyü Tepecik Mahallesi kırsal alanlarında gerçekleştirilen operasyonlarda, bölücü terör örgütü mensuplarına ait arazide gizlenmiş vaziyette 5 depo tespit edildi. Depolarda yapılan aramalarda, el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan yaklaşık 40 kilo amonyum nitrat, 7 büyük tüp, 4 küçük tüp, 1.5 tona yakın çeşitli yiyecek malzemesi ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler, Cumhuriyet savcısının talimatı ile olay yerinde imha edildi.

Valilik açıklamasında, Bingöl'de 2011 yılı içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 7 teröristin etkisiz hale getirildiği, terör örgütüne yardım- yataklık suçundan 9 kişinin yakalandığı, PKK'lılar tarafından kullanılan ve arazide gizlenmiş vaziyette 38 sığınak, depo ile 12 mevzinin tespit edilerek kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, depo, sığınak ve arazilerde yapılan aralamalarda, 12 basma düzenekli, 7 uzaktan kumandalı ve 1 özel anahtar sistemi ve elektronik devre kartı bulunan toplam 20 el yapımı patlayıcı madde düzeneği bulunduğu belirtilerek, patlayıcı yapımında kullanılan yaklaşık 1.2 ton amonyum nitrat, 1 kilo 800 gram C4 plastik patlayıcı, 300 gram A4 plastik patlayıcı, 1 M-16 piyade tüfeği, 3 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 G-3 piyade tüfeği, 1 RPG-7 roketatar, 1 tabanca, silahlara ait çok sayıda mühimmat, 14 el bombası ile 3 tona yakın çeşitli yiyecek malzemesi, bol miktarda ilaç ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği belirtildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.