Pazar'da Kazma kürekli baz istasyonu tepkisi!

Pazar'da Kazma kürekli baz istasyonu tepkisi!

Rize’nin Pazar İlçesi Suçatı Köyü Sırt Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, balta ve sopalarla baz istasyonuna saldırdılar

Hürriyet'in haberine göre, Rize’nin Pazar İlçesi Suçatı Köyü Sırt Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, 2 ilçeye hizmet verecek olan mobil baz istasyonunun kendilerinden izinsiz mahallelerine yerleştirilmesine tepki gösterdi.

Kadın-erkek, genç.-yaşlı yaklaşık 50 kişi ellerinde balta ve sopalarla saldırdıkları baz istasyonuna zarar vererek devre dışı bıraktı.

Bir GSM şirketi önceki hafta Pazar ve Hemşin İlçeleri ile civar köylerin iletişimini sağlayabilmesine destek amacıyla 40 haneli yaklaşık 200 nüfuslu Pazar İlçesi Sırt Mahallesi’ne mobil baz istasyonu yerleştirdi.

Baz istasyonunun mahallelerinden kaldırılmasını isteyen vatandaşlar bu taleplerinden bir sonuç alamadı. Bunun üzerine mahallede toplanan kadın-erkek, genç yaşlı yaklaşık 50 kişi ellerinde balta ve sopalarla baz istasyonunun kurulu olduğu tepeye çıktı.

baz1.20120626180738.jpg

Elektrik bağlantısını kesen vatandaşlar baz istasyonuna balta ve sopalarla saldırdı. Saldırı sonrası baz istasyonunun kablo bağlantıları ile elektronik ve mekanik aksamlarında hasar oluştu, baz istasyonu devre dışı kaldı.

Mahalle halkı olarak baz istasyonunun kurulacağından haberleri olmadığını belirten Kemal Taşkıran, “Mal sahibi ile görüşerek bunu kurmuşlar. Biz mahalle olarak bunu istemiyoruz. Biz yaşamak istiyoruz, kanser olmak istemiyoruz. Bunu buradan kaldırsınlar” dedi.

Saniye Okumuş ise, “Bu baz istasyonunu mahallemde istemiyoruz. Ben burada sebze, mısır ekmişim zehir yiyecek halim yok. Bu radyasyon yayan cihazı burada istemiyorum. Benim arazimin yanı başında bunu kurmuşlar. Bu buradan kalkacak. Kaldırmazlarsa bunu tekerlerini söküp ben kaldıracağım” dedi.

Diğer mahalle halkı da bu tepkilerinin gözdağı olduğunu, baz istasyonunun kaldırılmaması halinde daha büyük tepki göstereceklerini söyledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.