Ölümün soğuk eli ona da değdi

Ölümün soğuk eli ona da değdi

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından 13 yaşındaki bir çocuğa ait olan bu fotoğraf dünya basınına damgasını vurdu. Ölü bir adamın elinin, çocuğa siper olduğu görülen fotoğraf bir mucizeyi işaret ediyordu ancak o çocuk da hayatını kaybetti

Reuters ajansının servis ettiği fotoğrafta, Yunus’un omzundaki cansız bir el ile kurtarma ekibinin kendisini enkazdan çıkarmasını beklediği görülüyor. Depremin Yunus'u Erciş ilçesindeki bir internet kafe'de yakaladığı belirtiliyor. Ona siper olan cesedin ise kimliği henüz belirlenemeyen bir erkeğe ait olduğu biliniyor.

Adı Yunus... 13 yaşında... Her depremin bir simgesi vardır ya Yunus da Van depreminin simgesi olmaya adaydı...

Ancak tam mutlu sonla bitti denirken, beklenmedik bir gelişme yaşandı. Enkaz altında aldığı yaralar minik bededine ağır gelmişti Yunus'un. Enkazdan çıkartıldıktan sonra bilincini yitirdi. Hastaneye kaldırılırken de kalbi durdu, yaşama veda etti.

Yunus, bu 7.2 büyüklüğündeki yıkıcı depreme Van'ın Erciş ilçesinde bir internet kafede yakalandı. Kafenin bulunduğu binanın enkazında canlı olduğu anlaşılınca kurtarma ekipleri hemen olay yerine gönderildi.

BEDENİYLE SİPER OLMUŞTU

Yanlarında Reuters'ın deneyimli foto muhabiri Ümit Bektaş da vardı. İşte Van depremi de dünyaya Bektaş'ın çektiği bu karelerle anlatıldı.

Yunus, enkaz altında saatlerce bekledi. Kurtarma ekibi başının altına bir yastık verdi, dinlensin diye. Tam tabiriyle "gık"ı bile çıkmadı Yunus'un.

Görevliler, "Yunus'a sabırlı ol" dediler, Yunus da saatlerce sakince kurtarılmayı bekledi. Üstelik üzerinde bir başkasının cansız bedeniyle. Yıkıntıların arasında Yunus'a kalkan olan bir beden... Minik Yunus'un kurtarıcısı olmuştu...

Ancak çocuğun kurtuluşuyla birlikte gelen bu büyük sevinç uzun sürmedi... Yunus'un kalbi hastaneye kaldırılırken durdu...

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.