Okmeydanı'nda eylemci eylemciyi vurdu

Okmeydanı'nda eylemci eylemciyi vurdu

Beyoğlu Okmeydanı'ndaki eylemde, polise taş, molotof, havai fişekle saldıran gruptan silah kullananlar da oldu. Eylemcilerden biri, bir başka eylemciyi başından vuruldu

Okmeydanı Şark Kahvesi önünde toplanan bir grup, Berkin Elvan ve Soma maden ocağı faciasını bahane ederek korsan gösteri düzenlemek istedi. Yüzleri maskeli grup, sloganlar attı.

POLİS GÖSTERİCİLERE MÜDAHALE ETTİ

Ardından yola barikat kuran ve çevreye gelişi güzel saldıran göstericiler, polisin biber gazıyla yaptığı müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklarda devam eden olaylar sırasında yüzleri maskeli grup molotofkokteylleriyle polise saldırdı.
HAVAİ FİŞEK, MOLOTOF VE SİLAH

Eylemcilerin güvenlik güçlerine havai fişek ve molotoflarla saldırdıkları görülürken, eylemcilerin arasında silah kullananların da olduğu bildirildi. Silahlı eylemciler, polisle çıkan çatışmada bir başka eylemciyi başından vurdu.

EYLEMCİ EYLEMCİYİ VURDU

Çıkan çatışmada eylemci bir genç bir başka eylemci tarafından kafasından vuruldu. Hastaneye kaldırılan ve durumu ağır olan gencin hayati tehlikesi devam ediyor.
SOSYAL MEDYADA PROPAGANDA BAŞLADI

Vurulan eylemcinin, polis tarafından vurulduğuna dair hiçbir bilgi bulunmazken eylemcilerin sosyal medya uzantıları da Twitter üzerinden propagandaya başladı. Twitter'da eylemi destekleyen kullanıcılar, silahla vurulma olayını polisin üzerine yıkmak için vurulan kişiden "devrim şehidi" şeklinde bahsetmeye başladı bile.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.