Obama: Esad kimyasal silah kullandı

Obama: Esad kimyasal silah kullandı

ABD Başkanı Barack Obama İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt ile ortak basın toplantısı düzenliyor.

ABD Başkanı Barack Obama, "Suriye'deki kimyasal silah saldırısına karşılık verilmezse, başka saldırıların olma riski artar. Suriye'de kimyasal silah kullanılmasının sorumlusu Beşşar Esad'tır. Uluslararası toplum, kimyasal silah kullanımına sessiz kalmamalıdır. Suriye'nin kimyasal saldırısına etkili yanıt veilmesi gerek. Operasyon düzenlemezsek saldıralar artar" dedi.

İnsanlık orada yanlış bir şey yapıldığını görüyor. Bunu ben uydurmuyorum. Suriye'de olanlar kimyasal saldırısıyla değişti. Bir hükümet kendi halkına ölümcül silah kullanmayı seçti. Harekete geçmezsek birisi cezasız kalacak. Uluslararası normların uygulanması gerekiyor.

İran ve Suriye bu silahların kullanıldığını yalanlamadı. Muhalefet bu silahları kullanacak kapasitede değil. Vereceğimiz karşılık oradaki trajediyi çözmeyecektir. Operasyon zaman bakımından kısıtlı olacak. Ayrıca, Kongre'nin bu operasyona evet diyeceğini umuyorum.

Nobel Ödülü konuşmasına bu ödülü haketmediğimi söyleyerek başlamıştım. 400 çocuğun öldürüldüğünü gördüğüm zaman adım atılması gerektiğini düşündüm. Bu zor bir karar. İşimin gereği, her zaman zor kararlar vermek zorunda kalıyorum.
NSA SKANDALI

Obama, NSA skandalıyla ilgili soruya ise "İstihbarat birimlerimiz dünyada neler olduğunu anlamaya çalışıyor" yanıtını verdi. Ardından "Biz insanların elektronik postalarını ve yazışmalarını takip etmiyoruz. ABD'nin istihbarat olarak çok güçlü bir kapasitesi var. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çok fazla bilgi internette dolaşıyor. Dolayısıyla riskler artıyor." şeklinde konuştu.

AYRINTILAR GELİYOR..


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.