Muhteşem Yüzyıl'ın makyaj tasarımcısı Rize'de

Muhteşem Yüzyıl'ın makyaj tasarımcısı Rize'de

Son dönemlerin izlenme rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl dizisinin makyaj tasarımcısı Deniz Karadeniz, 3 günlük bir eğitim programının gönüllü eğitmeni olarak Rize’ye geldi.

Rize Kuaförler Odası tarafından düzenlenen ‘Profesyonel Topuz (WAG) ve Makyaj Eğitimi’ projesi için 3 günlüğüne gönüllü eğitmen olarak Rize’ye gelen Saç Tasarımcısı Murat Kanaatlı, Makyöz Deniz Karadeniz ve Güzellik Uzmanı Nurgül Gök, Rizeli kuaförlere 3 gün boyunca yeni trendler, farklı tasarımlar konularında eğitim verdiler.

Profesyonel topuz ve makyaj yarışmasında Türkiye şampiyonu olan eğitmenler, Rize’deki kursa gönüllü olarak katıldılar. Her biri kendi kategorisinde Türkiye’nin en iyileri olan tasarımcıların verdiği eğitime Rize’deki kuaförler, usta ve kalfalarla Kız Meslek Lisesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.


Eğitimi, Rize’deki kuaförlere saç tasarımı ile makyaj konularında yeni yaklaşımlar hakkında bilgilendirmek ve son trendleri Rizeli hanımların hizmetine sunmak amacıyla düzenlediklerini söyleyen Rize Kuaförler Odası Başkanı ve Kuaförler Federasyonu Başkanvekili Mustafa Gündoğan, “Üç gün süren eğitime yoğun ilgi gösterildi. Usta ve kalfalarla, Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin bu ilgisinden hocalarımız da memnun kaldılar. Bu tür eğitimler İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde yapıldığında Rize'den meslektaşlarımız çok zor şartlarda, fazla masraf yaparak katılabiliyor ya da hiç katılamıyorlardı. Hiçbir ücret talep etmeden gelip Rizeli kuaförlere eğitim veren değerli hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.



Türkiye Kuaförler Federasyonu Başkanvekili de olan Gündoğan, Kuaförler Federasyonu olarak, çok farklı etkinliklere imza atacaklarını, bunların içinde TV şovları ve yarışmalar olduğunu belirterek, Rize’de eğitime katılan kursiyerlerden bir ekip kurularak, Türkiye şampiyonasına katılacaklarını bildirdi. Gündoğan, saç tasarım şovları ve yarışmalarını Rize'de de düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Muhteşem Yüzyıl’ın makyözü

Rize’de makyaj eğitimi veren Deniz Karadeniz, reyting rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl dizisinin ve Best Model Of Turkey yarışmasının makyözlüğünü yapıyor.

Defilelerde Ivana Sert’le beraber çalışan Karadeniz, aynı zamanda Uluslararası CMC Avrupa Grubu’nun İstanbul Makyözü... Birçok ödülün sahibi Deniz Karadeniz, saç tasarımcısı Murat Kanaatlı ile birlikte katalog çekimlerinin yanısıra modellik de yapıyor.

Rize Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Muammer Atılgan, kuaförlük mesleğinin hızla gelişen ve yeni trendlere açık bir alan olduğunu belirterek, "Oda Başkanımız Mustafa Bey, sektörün içinde olması nedeniyle, üyelerine yeni gelişmeleri aktarmak üzere böyle bir kurs düzenledi. Çok yararlı olduğunu görüyoruz. Oda Başkanımızı böyle bir ekibi Rize'ye getirdiği ve bu eğitimi gerçekleştirdiği için tebrik ediyorum. Meslek örgütleri bunun için var. Bu eğitim, bir meslek örgütünün nasıl çalışması gerektiğine en güzel örnektir" dedi.






Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.