Mobilya İmalatçısı kursiyerleri sertifikalarını aldı

Mobilya İmalatçısı kursiyerleri sertifikalarını aldı

Rize Sanayici ve İş Adamaları Derneği`nin (RİSİAD), Türkiye İş Kurumu Rize İl Müdürlüğü ile istihdam garantili meslek edindirme kursu kapsamında düzenlediği Mobilya İmalatçısı kursuna katılarak, kursu başarıyla bitiren kursiyerler sertifikalarını aldı.

RİSİAD dernek merkezinde Başkan Mustafa Külünkoğlu, Mobilya Komitesi Başkanı Ali Fikri Başaran ve yönetim kurulu üyeleri Seyfullah Pakkan, Sefa Seferoğlu, Fatih Erten ile Yunus Kotiloğlu katılarak kursiyerlerin sertifikalarını verdiler.

4,5 ay süren kursta kursiyerler RİSİAD üyesi işyerlerinde staj görüp, mobilya imalat mesleğini bizzat görerek öğrendiler.

RİSİAD yönetim kurulu üyesi ve Mobilya Komitesi Başkanı Ali Fikri Başaran KOBİ’lerin en önemli sorunlarından birinin kalifiye eleman olduğunu söylerken, ``Bir tarafta her işi yapabileceğini ifade eden işsizler ordusu var, diğer tarafta ise kalifiye eleman sıkıntısı çeken işletmeler. Bizler bu tablonun değişmesini gençlerimizin meslek sahibi olmasını arzu etmekteyiz. Bu kapsamda da mobilya imalatçısı elemanı yetiştirme kursunu açarak bu işi gençlere öğretmek istedik. Kursumuza başarıyla bitiren gençler çok güzel bir zanaat kazandılar. Her bir meslek, zanaat altın bir bileziktir``şeklinde konuştu.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.