Mevsimlik İşçiler Çözüm Arıyor

Mevsimlik İşçiler Çözüm Arıyor

Çaykur mevsimlik işçileri güncel problemlerini çözmek ve yetkililere duyurabilmek için İsmail kahraman Kültür Merkezi`nde bir araya geldi.

11.10.2011 tarihi saat 14:00’ da bir araya gelen yaklaşık 100 mevsimlik işçi, kendi durumlarını değerlendirdi.

Özellikle toplantı da şu iddialara yer verildi: 1998 yılındaki Çaykur işçi alımında Lisans ve Ön Lisans mezunları kuraya tabi tutulmadan çalıştırılmaya başlatıldı. Kısa süre sonra ise memur olarak atamaları yapıldı. 1999- 2000 yılları arasında KPSS alımlarından dolayı mevcut işçilerin atamaları yapılamadı. 2006 yılında ise 180 gün çalışma şartı 5620 kanunuyla uygulamaya koyuldu. Bunun için ikinci kez mevsimlik işçiler mağdur oldu. Özellikle başbakana bu mağduriyet birkaç kez iletilmesine rağmen ve Sayın başbakanın bu konuda ilgililerin çözüm üretmesini istemesine rağmen hala bir sonucun alınamadığı da toplantıda iddia edildi. Kurumlar arası geçişle beraber Çaykur çalışanlarının ilden ayrıldığı ve tecrübeli çalışan ihtiyacının ortaya çıktığını savunan işçiler, bu açığı mevsimlik işçiler olarak kendilerinin doldurabilecek olduğunu ve bunu da hak ettiklerini savundular.

Mevsimlik işçiler adına konuşan Cemil ATAMAN, Şu an Çaykur da 230 üniversite eğitimi alan mevsimlik işçinin olduğunu ve bunların haklarının gözetilmesinin gerektiğini ifade etti. Özellikle Çaykur’un, çırpma ve budama ekibi oluşturacağını ve bu haktan başkanlarının yararlanacağını duyduklarını iddia eden ATAMAN, 14 yıldır çalışan bu işçilerin bu şekilde yine mağdur edileceğini söyledi. Mevsimlik işçiler kendi sorunlarının çözülmeden bu gibi kadroların diğer kişilere verilmesini üzüntüyle karşılayacaklarını ifade etti. Toplantı sonunda söz alan çalışanlar, seslerini duyurabildikleri zamana kadar bu gibi faaliyetleri sürdüreceklerini söylediler.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.