Mevlana Rize’de Anıldı

Mevlana Rize’de Anıldı

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rize Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi tarafından Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri'nin 739. vuslat yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan "Hakk'a Vuslat" adlı programla Hz. Mevlana Rize'de anıldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Mehmet Topaloğlu ve Ak Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Rize Belediyesi Kent Konseyi Başkanı İbrahim Hakkı Zırh, Milli Eğitime bağlı okul müdürleri, Rize İçin Genç Girişim Derneği (RİGG) Başkanı Hatice Semiz, Rize Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Dilek Kansız ve onlarca vatandaş katıldı.
Okul öğretmenlerinden Musa Kuk'un Hz. Mevlana'nın hayatından kesitlere yer verdiği açılış konuşmasının ardından, okul öğrencilerinin okuduğu şiirler, slaytlar, ilahiler ve semah gösterileri katılımcılara eşsiz bir anma töreni yaşatırken Rize İçin Genç Girişim Derneği Tiyatro Ekibi oyuncularının hazırlamış olduğu "Bugünün Neslinin Mevlana'ya Hitabı" adlı koreografisi de beğeniyle takip edildi.
Programa katılan tüm izleyicilere giriş sırasında gül, gül suyu ve lokum ikramında bulunuldu.











Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.