Meteorolojiden hafta sonu için uyarı

Meteorolojiden hafta sonu için uyarı

Soğuk ve yağışlı hava hafta sonu da devam edecek.

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava sonrasında Uludağ'a da sezonun ilk karı düştü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye kadar düştüğü Uludağ'da yağışların hafta sonuna kadar devam edeceği açıklandı.
ANTALYA İÇİN SEL UYARISI

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, sabah saatlerinde başlayan yağmurun gün içinde şiddetini artıracağını, vatandaşların sel ve taşkınlara karşı duyarlı olması gerektiğini söyledi. Necip Duman, Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın gün boyunca etkili olacağını vurguladı.

Yağışlı havanın il merkezinin yanı sıra ilçelerde de etkili olacağını ifade eden Duman, "Sabah saatlerinde başlayan yağmur gün içinde şiddetini artıracak. Vatandaşlar sel ve taşkınlara karşı duyarlı olmalı. Sel ve taşkın riski yarın sabaha kadar sürecek" dedi.


Kent merkezinde bugün metrekareye 50-60 kilogram yağış düşmesini beklediklerini dile getiren Duman, kuvvetli yağış anında rüzgar hızının saatte 60-70 kilometreye kadar çıkacağını kaydetti.
MARMARA VE KUZEY EGE'DE FIRTINA

Marmara ve Kuzey Ege bölgesinde fırtına, deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. Çanakkale ile adalar arasındaki deniz ulaşımı sağlayan GESTAŞ A.Ş'nin yetkililerinden alınan bilgiye göre, fırtına yüzünden Kabatepe ile Gökçeada arasındaki saat 10.00 ile Gökçeada ve Kabatepe arasında saat 12.00'de yapılacak arabalı vapur seferleri geçici olarak iptal edildi.

Yetkililer, boğaz hattındaki diğer seferlerde herhangi bir sıkıntı bulunmadığını bildirdi.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise saatteki hızı zaman zaman 55 kilometreye kadar ulaşan fırtınanın, Marmara ve Kuzey Ege'de etkili olduğunu, öğleden sonra hızının artmasının beklendiğini belirttiler.

Yağışlı hava tüm Türkiye'de hafta sonu da sürecek.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.