Memurlara derece zammı müjdesi

Memurlara derece zammı müjdesi

Memur maaşlarındaki ilk derece artışı toplu sözleşmeden kaynaklanacak.

 Bu derece artışı nedeniyle öğretmenin maaşı aylık 35 lira, memur unvanlı personelin maaşı 6 lira artacak.

Dün Resmi Gazete’de yayımlanan 6663 sayılı yasayla ise polislerin ek göstergeleri artırıldı. Buna göre, polislerin maaşlarında 151 lira ile 452 lira arasında zamlanacak. Memurlara toplu sözleşmeden kaynaklanan bir derece artışı 15 Şubat günü maaşlarına yansıyacak. 1 derece artışı kamu görevlilerinin mali haklarını hizmet sınıfı, kadro unvan ve derecelerine göre farklı tutarlarda artıracak. Buna göre;

9’uncu dereceden 8’inci dereceye yükselen “memur” unvanlı personelin maaşı 6 lira artarken, 8’inci dereceden 7’inci dereceye yükselen “memur” unvanlı personelin maaşı 55 lira civarında artacak. 

9’uncu dereceden 8’inci dereceye yükselen öğretmenin maaşı 35 lira artarken, 8’inci dereceden 7’inci dereceye yükselen öğretmenin maaşı 10 lira civarında artacak. 
8’inci dereceden 7’inci dereceye yükselen mühendisin maaşı 13 lira artarken, 5’inci dereceden 4’üncü dereceye yükselen mühendisin maaşı 178 lira civarında artacak. 
8’inci dereceden 7’inci dereceye yükselen hakimin maaşı 200 lira civarında artacak.

POLİSE MAAŞ ARTIŞI

Resmi Gazete’de dün yayımlanan 6663 sayılı kanunda yapılan düzenlemeyle, Emniyet hizmet sınıfında yer alan personelin Emniyet Hizmetleri Tazminatları yüzde 25 oranında artırıldı. Emniyet hizmet sınıfında yer alan personelden yüksek öğrenimli olanların ek göstergeleri de yükseltildi. Birinci derece için halen 2.200 olan ek gösterge rakamları 3.000’e çıkarıldı. Söz konusu düzenleme ile emniyet hizmetleri sınıfında yer alan personelin net maaşları kadro unvan ve derecelerine bağlı olarak 151 lira ile 452 lira arasında değişen tutarlarda arttı. Örneğin 1. derecede bulunan 1. sınıf emniyet müdürünün maaşında 452 lira, 3. derecede bulunan başkomiserin maaşında 324 lira, 1. derecede bulunan polis memurunun maaşında 301 lira ve yeni göreve başlayan polis memurunun maaşında 192 lira, çarşı ve mahalle bekçilerinin maaşlarında ise 151 lira civarında net artış meydana gelecek. Aynı yasayla muhtarların maaşlarında da artış sağlandı. Yapılan düzenlemeyle halen 1.005 lira olan muhtar ödenekleri 1.300 liraya çıkarıldı. Böylece muhtar ödeneklerinde 295 liralık yani yüzde 29 oranında artış getirildi.

Torba yasa yayımlandı

KADINLARA doğum sonrası yarı zamanlı çalışma hakkı getiren düzenlemenin de yer aldığı torba yasa Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasanın getirdiği yeni düzenlemeler şöyle: 

Kanun, çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı getiriyor. Çocuğu olan veya evlat edinen memur anne ve baba, çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden ay başına kadar normal çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilecek.Yarı zamanlı çalışmada, mali haklar ile sosyal yardımlara ilişkin ödemelerin yarısı yapılacak. Fiili çalışmaya bağlı ödemeler ise devam edecek. Bu dönemdeki hizmet süreleri, derece yükselmesi ile kademe ilerlemesinde yarım olarak dikkate alınacak. 

Kadın işçiler de doğum yapmaları halinde analık izni sonrasında birinci doğumda 60 gün, ikinci doğumda 120 gün, sonraki doğumlarda ise 180 gün, günlük çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin kullanabilecek. 3 yaşını doldurmayan çocuğu evlat edinenler de bu haktan yararlanacak. Bu hükümlerden faydalanacaklar süt izninden yararlanamayacak. 

Gübre ve yemde KDV sıfırlanacak. 

Bağ-Kur’lu emeklilerden sosyal güvenlik destek primi alınmayacak 

Liseden mezun olanlar 20 üniversiteden mezun olanlar 25 yaşına kadar gelir testi yaptırmaksızın sağlık hizmeti alacaklar. 

Emekli olduktan sonra çalışmaya başlayanların aylıklarından yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi kaldırılıyor. (Hürriyet)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.