Memur ve Emeklilerin Zamları Belli Oldu!

Memur ve Emeklilerin Zamları Belli Oldu!

TÜİK tarafından bugün saat 10:00 itibarı ile Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı. Bu açıklamadan sonra gözler memur ve emeklilerin Temmuz zammı beli oldu.

Memur ve emeklilerin gözü 2021 yılının haziran ayı enflasyon oranındaydı. 2021 haziran ayı enflasyonu bugün açıklandı. Milyonlarca memur ve emeklinin maaşına yılın ikinci yarısında yapılacak zam oranı da böylelikle netlik kazandı.

%8,45 zam verilecek

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanması sonrası 6 aylık enflasyon da belli oldu. Buna göre memur ve memur emeklileri yüzde 8,45 zam alacak.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisi için 2021 yılında 3+3 zam kararı vermişti.

Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) mayısta bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 6,39 arttığı dikkate alındığında, memur maaşlarına enflasyon farkı gündeme geldi. Bu hesaplama, aynı sözleşme kapsamındaki memur emeklileri için de geçerli olacak.

Emeklilerin 2021 zam oranı bugün belli oldu

Yaklaşık 8,5 milyon işçi emeklisi ve hak sahibinin aylıkları da bu yılın ilk 6 aylık enflasyon rakamıyla belirlenmiş oldu. İşçi emeklilerinin aylıkları, 6 aylık enflasyon oranında zamlanacak.

12 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisine de temmuz ayı maaşları zamlı ödenecek. Bu zam oranının ne kadar olacağı da bugün netlik kazandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında maaşlarını yüzde 8,45 zamlı alacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.