Mehmet Kazdal Rize'de Anıldı

Mehmet Kazdal Rize'de Anıldı

Trabzon'da trafik kazasında hayatını kaybeden Mehmet Kazdal ölümünün 1. ayında anıldı.

SP Genel Başkanı Kamalak'ın da katıldığı programda Merhum Kazdal'ın Eşi Sevgi Kazdal'ın konuşması yürekleri parçaladı.

Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanlığı, 14 Kasım 2012 tarihinde Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek’i Trabzon Havaalanı'ndan uğurladıktan sonra içinde İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi Hasan Uzun, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Azder’in de bulunduğu araçla Trabzon’un Yomra ilçesinde trafik kazası geçiren ve aynı kazada trafik terörüne şehit verdiğimiz Saadet Partisi Rize İl Başkan Yardımcısı, Akademi Eğitim Kurumları Yöneticisi, Şuurlu Öğretmenler Derneği Rize Şube Başkanı Mehmet Kazdal anısına, vefatının 1. ayında Rize’de anma programı düzenledi. Programa Merhum Mehmet Kazdal’ın Eşi Sevgi Kazdal’ın konuşması damgasını vururken Bayan Kazdal’ın duygu yüklü sözleri salondakileri ağlattı.


İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen Merhum Mehmet Kazdal’ı anma programında salon tıka basa dolarken birçok katılımcı programı ayakta takip etti. Programa Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Latif Öztek ve Mehmet Karaman, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeleri Dursun Ali Düzenli, Cemil Çolak, Selçuk Özderya ve Mustafa Yılmaz ile SP Rize İl Müfettişi M.Akif Zerdeci, SP Rize İl Başkanı Hasan Uzun, Artvin SP İl Başkanı Gültekin Soydan, Kendirli Belediye Başkanı Salih Uzun, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, Kazdal Ailesinin fertleri, sevenleri, dostları, yakınları, partililer, Merhum Mehmet Kazdal’ın kızları Elif ve Bilge Sare ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Merhum Mehmet Kazdal’ın Eşi Sevgi Kazdal’ın konuşması boyunca salonda duygulu anlar yaşanırken salondakiler defalarca gözyaşlarını tutamadı. Bayan Kazdal’ın özellikle “Ben Ondan razıyım. Rabbim de inşallah Ondan razıdır. Hep bunu ümit ediyor. Bunu dua ediyorum.” sözleri ile Eşi Merhum Mehmet Kazdal ve kendisi için helallik istediği “Şükürler olsun ki çocuklarımın gurur duyacağı bir baba modeli var karşımızda. Ben ve eşim adına herkesten, lütfen, rica ediyorum hakkınızı helal edin.” sözleri karşısında salondakiler gözyaşlarını tutamadı.


İşte Merhum Mehmet Kazdal’ın Eşi Sevgi Kazdal’ın Salonu Hıçkırıklara Boğan O Duygu Yüklü Konuşması:

Kazadan hemen sonra ilk günden itibaren yanımızda olan, bizleri arayan bütün dost, akraba ve arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyor; bu programı hazırlayan ve katılanlardan Allah razı olsun. Hepiniz hoş geldiniz…

Herkes eşimin birçok yönünü anlattı. Ben kısaca zihnimde kalan Onun bir cümlesini söylemek istiyorum. Hayatı boyunca maddi anlamda ne kadar zor durumda olsa da hep şöyle derdi: “Mekke’nin fethinden önce vermekle Mekke’nin fethinden sonra vermek bir değildir.” Ne kadar zor durumda olursa olsun hep Allah yolunda, Allah davası uğrunda verdi. Ben buna şahidim. “Ben koltuk sevdası değilim” derdi. “Bizler hakkın hakim olabilmesi için çalışıyoruz. Bizler Cihad ediyoruz.” derdi. Hep bu yolda çalıştı.



Peygamber Efendimiz (S.A.V.) şöyle buyuruyorlardı: Sizin en hayırlınız ev halkına en iyi davrananızdır. Ben buna eşi olarak birebir şahidim. Ben Ondan razıyım. Rabbim de inşallah Ondan razıdır. Hep bunu ümit ediyor, bunu dua ediyorum.

Yine Peygamber Efendimiz (S.A.V.) şöyle buyuruyorlardı: Sizin en hayırlınız en güzel huylu olanınızdır. Şükürler olsun ki Onu tanıyan herkes bu konuda hem fikir. Elhamdülillah diyorum böyle bir eşim olduğu için. Rabbime şükrediyorum. O, benim geçici dünya hayatımda sadece 7 yıllık eşimdi ama ahirette ebediyyen hayat arkadaşım olacak. Şükürler olsun diyorum. Şükürler olsun ki rabbim bana böyle bir eş nasip etti. Şükürler olsun ki çocuklarımın gurur duyacağı bir baba modeli var karşımızda. Ben ve eşim adına herkesten rica ediyorum. Lütfen hakkınızı helal edin. Hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.