"Laz Board" tur programına girdi

"Laz Board" tur programına girdi

İstanbul'da faaliyet gösteren bir tur şirketi, .''Laz Board (üzme tahtası)'' eğlencesini Kocaeli Aytepe bölgesine taşıyor.

İstanbul'da faaliyet gösteren bir tur şirketi, kentin stresinden ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlere eğlenceli bir hafta sonu alternatifi sunuyor.

"Laz Board (üzme tahtası)" eğlencesini Ayder Yaylası'ndan kar tutmasının çok iyi olduğu Kocaeli Aytepe bölgesine taşıyan tur şirketi, farklı bir kayak deneyimi yaşamak isteyen konuklarını bekliyor.

Tur şirketi yetkilisi Cevdet Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'den dünyaya yayılan ''Laz Board''un, Snow Board'un atası sayıldığını söyledi. Laz Board'un orijinal adının üzme tahtası olduğunu, bu tahtanın yükseklerde yetişen bir tür çam ağacından yapıldığını anlatan Oğuz, "Tahta yapımı için budaksız ağaçlar seçilir. Tahtanın eni 30-35, boyu 150-160 santimetreyi bulmaktadır, bir de sopa kullanılır" dedi.

Laz Boardcuların sağa ve sola dönüşlerine yardımcı olan, tahtaya yön veren sopanın yapımında da fındık ağacı kullanıldığını belirten Oğuz, şu bilgileri verdi:

"Bu sopanın boyu kişinin boyuna göre belirlenir. Genelde tercih edilen uzunluk 90 santimetredir. Tahtanın ucuna bağlı ipi kayak yapan kişi eliyle tutar ve kendisine doğru çeker. Bu şekilde hem tahtanın kara saplanması önlenmiş olur hem de hızı rahatça ayarlanır.

Laz Board, namı diğer 'üzme tahtası' Rize'nin İkizdere ilçesinin Petran (Meşeköy) köyünde 150 yıldır yapılan bir kış ata sporu, ata eğlencesidir. Dünyaca ünlü snow boardcu Jeremy Jones, Laz Board (üzme tahtası) yapanları duyar ve Petran köyüne gider. Gördüklerine inanamaz. Ertesi yıl yine gelir ve bir belgesel yapar. Böylelikle bu haber büyün dünyaya yayılır. Snow Board Avrupa'da 30-40 yıldır yapılmakta fakat üzme tahtası yani Laz Board 150 belki 200 yıldır yapılıyor."

"Kar, Laz Board, neşe ve enerji"

Etkinliği önce Ayder Yaylası'nda denediklerini, grupları buraya götürdüklerini ifade eden Oğuz, "Ardından bu etkinliği İstanbul yakınında ve İstanbullular için de yapmamız gerektiğini düşündük. Kocaeli Aytepe bölgesinde İstanbullu doğaseverlerin ve snow boardcuların ilgisine sunmak istedik. Etkinliğe Kocaeli merkezinden katılımcılar da olacak" diye konuştu.

Bugüne kadar birçok farklı tur organizasyonu düzenlediklerini dile getiren Oğuz, "Laz Board İstanbullular için Karadeniz'in bağrından kopup geldi" dedi.

Bu tur programının sadece 2 alternatif tarihi olduğunu belirten Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Turumuz 25 ve 26 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek. Farklı bir kayak deneyimi yaşamak isteyen konuklarımızı bekliyoruz. Kar tutmasının çok iyi olduğu Kocaeli Aytepe bölgesinde Laz Board'la kayak yapmaya gidiyoruz. 150 yıldır yapılan ve bol karda çok keyifli bir kayak olan Laz Board eğlencesi için gerekli olan her şey hazır; kar, Laz Boardlar, neşe ve enerji.

Laz Board yanında rafting botu, tulum ve horon keyfi ile eğlenceye devam edeceğiz. Bu kar şenliğine bütün meraklılar davetlidir. Gezimize her yaştan tüm yerli ve yabancı meraklı doğaseverleri bekliyoruz. Kar eğlencesi içerisinde katılımcıların rahatça sığabileceği ve şömine ateşinde ısınacakları kapalı bir alanımız da bulunmaktadır."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.