Kışla'dan Ayasofya Açıklaması

Kışla'dan Ayasofya Açıklaması

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski Artvin milletvekili İsrafil Kışla, Çay TV ekranlarında Ayasofya Camii ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsraif Kışla, Çay TV ekranlarında "25. Saat" programının konuğu oldu. İbrahim Eksilmez'in sorularını yanıtlayan Kışla, Ayasofya Camii'nin ibadete açılması hakkında yorumlarda bulundu.

Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasını bütün İslam dünyasının özlediği bir durum olarak niteleyen Kışla,  "Bir ülkenin kendi egemenlik hakkını kullanması kadar doğal birşey olamaz. Buna itiraz etemeye kimsenin hakkı yoktur." ifadelerini kullandı. 

"Sizdeki  Hukuk da, Bizdeki Guguk mu?"
Avrupa ve ABD'nin konu ile ilgili tavrını ikiyüzlülük olarak değerlendiren Kışla, bu ülkelerin evrensel hukuk kurallarına, insan haklarına ve demokrasiye inandıklarını düşünmediğini ifade etti. 15 Temmuz'da da bu ülkelerin iki yüzlülüklerini sergilediklerini aktaran Kışla, "15 Temmuz'dan sonra FETÖ'cüler Yunanistan'a kaçtı. Onlar 'Hukuk böyle karar verdi.' dediler. FETÖ elebaşını ABD'den istiyoruz. Trump 'Hukuk bağımsızdır.' diyor. Sizdeki hukuk bağımsız da, Türkiye'de hukuk karar verince neden saygı duymuyorsunuz. Sizdeki hukuk, hukuk da; bizdeki guguk mu? Bunların herşeyi çifte standartlı. Bunların hukuk anlayışına da demokrasi anlayışına da inanmıyorum. Bunlar çıkarları olduğu zaman demokrasi getireceğiz diye Kuzey Irak'ı işgal ederler. Peki Mısır'da demokrasi gelmişti, millet Mursi'yi seçmişti. Bir sene bile tahammül edemediler. Mısır'daki darbeye bir tanesinin sesi çıktı mı?"
 
Atina'da bir tane caminin olmadığını belirten Kışla, Türkiye'nin birçok yerde kiliseleri onardığını ifade etti. Türkiye'de Hristiyan ve Yahudilerin kendi inançlarını yaşamaları noktasında hiçbir baskının olmadığını ifade eden Kışla, "Dünün konjenktürü gereği belki o günkü yöneticilerin Ayasofya'yı açmaya imkanı yoktu ama Türkiye bugün kendi egemenlik hakkını kullanabilecek ve bunun için kimseden izin almayacak bir konuma gelmiştir." dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.