Kira fiyatları ateş pahası

Kira fiyatları ateş pahası

Kiracıysan ağlanacak halin var

Türkiye’de onlarca il’de en büyük sorunların başında kira oranlarının yüksekliği geliyor. Ev sahibi olmayan vatandaşlar aylık maaşlarının ciddi bir bölümünü ev kirası için harcıyor. Özellikle doğu Karadeniz bölgesi bu alanda yüksek kira oranlarının oldukça rahatsızlık uyandırdığı yerlerden biri. Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi’nin hızlı bir gelişme sürecine girmiş olması ve eskiye oranla görev yapan memur sayılarında ki artış kiraların önlenemez yükselişini de beraberinde getirdi.

Ev sahiplerinin kira oranlarını belirlerken piyasa şartlarını dikkate almadığından yakınan vatandaşlar Rize’de Toplu Konut İdaresinin siteler yapmadan yüksek kiranın önüne geçilemeyeceğini belirtiyor.

Eğitim için Rize’ye gelen öğrencilerde bu durumdan çok şikayetçi. Kira oranlarının öğrencilere çok daha yüksek uygulanmasından yakınan öğrenciler ev sahipleri kendi çocuklarının durumunu düşünse bu denli yüksek fiyat belirlemezler görüşünde.

500 ila 2000 bin tl arasında değişen kira oranlarının Rize’nin pahalı bir il imajını oluşturan en önemli unsur olduğu aşikar. Konuya ilişkin görüşlerine başvurulan emlakçıların konuya bakışı biraz daha farklı.



rize kiralar site ile caytvhaber
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.