Kılıçdaroğlu'nun okuduğu okul çıktı

Kılıçdaroğlu'nun okuduğu okul çıktı

Van'da adı "Tenzile Ana Okulu" olarak değiştirilen okulun bir zamanlar Kılıçdaroğlu'nun okuduğu okul olduğu ortaya çıktı

Erciş Atatürk İlköğretim Okulu'nun adı Başbakan Erdoğan'ın annesinin ismi olan 'Tenzile Ana' ile değiştirilmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın konuyu TBMM’ye taşımasıyla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu okulda bir dönem okuduğu ortaya çıktı. CHP’li Oran bu değişiklik kararını kimin verdiğinin açıklanmasını istedi.

Oran'ın, Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e yönelttiği sorular şöyle:
OKUL DEPREMDE ZARAR GÖRDÜ MÜ?

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bir süre eğitim gördüğü Erciş Atatürk İlköğretim Okulu, Van’da 23 Ekim 2011'de yaşanan depremde zarar gördü mü?

Söz konusu şirketin adı 'Atatürk' olan okul adının 'Tenzile Ana' olarak değiştirilmesini önerdiği ve bu talebin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce kabul edildiği bilgisi doğru mudur?
ATATÜRK'E HAKARET

Erciş Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerin velilerinden bana yapılan başvurularda yer alan, 'Bu değişiklik öğrenciler, veliler ve halkımız tarafından Atatürk’ün manevi şahsiyetine ve ilçemize yapılmış hakaret olarak algılanmaktadır' görüşünün gerçeklik payı nedir?

Erciş Atatürk İlköğretim Okulu'nun adının değiştirilmesi kararını kim ne zaman verdi, hangi yönetim organında söz konusu değişiklik kararı alındı, bu kararın bir örneği nedir?"

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.