Kenan Bıyık bu alandan çekildi

Kenan Bıyık bu alandan çekildi

Trabzon'un ilk özel Dershanesi olan ve yıllardır-da bu komşu kentimizin ünlü Uzun sokağında faaliyet gösteren YILMAZ Dershanesi Eğitim ve Öğretim Faaliyetlerini noktaladı.

CHP RİZE MİLLETVEKİLİ ADAYI KENAN BIYIK  AKP’NİN KAPATMASINA OLANAK VERMEDEN

1967 YILINDA AYHAN VE GÜRHAN YILMAZ KARDEŞLER TARAFINDAN KURULAN BU

DERSHANESİNİN YÖNETİMİNİ 1979'DA RİZELİ BIYIK KARDEŞLER DEVİR ALMIŞTI

        

Trabzon'un ilk özel Dershanesi olan ve yıllardır-da  bu komşu kentimizin ünlü Uzun sokağında faaliyet gösteren YILMAZ Dershanesi Eğitim ve Öğretim Faaliyetlerini noktaladı.

31.08.2012 tarihin-de faaliyetlerini sonlandıran bu güzide Dershane 1967 yılında Ayhan ve Gürhan YILMAZ kardeşler tarafın-dan kuruldu ve 1979 yılında da YILMAZ kardeşler isimlerini taşıyan bu Dershaneyi Rizeli Teyze çocukları olan KENAN BIYIK ve kardeşlerine devir etmişlerdi.

33 yıldır Kenan Bıyık ve kardeşlerinin yönetiminde olan Trabzon'daki YILMAZ Dershanesi Rize'li Hemşerilerimizin adeta buradaki ikinci adresi olmuştu.

Eğitim ve Öğretim faaliyetlerinin yanı sıra tüm Rizelilerin ve Rize Halkının A'dan Z'ye tüm sorunlarıyla-da yıllardır çok yakından ilgilenen KENAN BIYIK ve kardeşlerinin bu ani ve sürpriz kararları Trabzon ve Rize'de  büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Anımsanacağı gibi bu Dersanede toplam 20 Öğretmen ve 5'de görevli personel bulunuyordu.

Ünlü Uzun sokaktaki bu Dershanenin binasının şimdide Yurt olacağı  öğrenildi.

Kenan Bıyık ve kardeşleri Bülent ve Salih Zeki Bıyık'ın yeni kurulan Avrasya Üniversitesinde Danışman ve Öğretmen olarak görev almaları bekleniyor.

Komşu ve dost Trabzon'da halen 61 Özel Dershane bulunmasına karşın en az 5 Dershanenin faaliyetlerine nokta koymaları bekleniyor.

Girdiği iki siyasi seçimlerinden Belediye Başkanlığını AKP'li Halil Bakırcı'ya kıl payı kaptıran ve Milletvekili seçimlerini de az bir oyla kaybeden Kenan Bıyık ve kardeşleri  yaptığı ilginç ve iddialı açık-lamasında da şunları söyledi. "Güzide Ülkemiz ve Kentimizdeki bu Dershaneler Halkın desteği ve arzusuyla açılmıştır. Siyasilerin bu Dershaneleri kapatmaya gücü yetmez ayrıca bu Halk isterse Dershaneler ancak kapanır, yoksa kapanmazlar. Bizim konumuz daha farklı biz kendi isteğimizle bu işe nokta koyduk, ama yinede Milli Eğitim Camiasının içinde yer alacağız, her zaman olduğu gibi Trabzon'da Rizelilerin hizmetinde olacağız."

Trabzon Valisi Doç. Dr. Recep Kızılcık da Kenan Bıyık ve Kardeşlerine Eğitim camiasına verdikleri hizmetlerden dolayı "Teşekkür" ederek plaket verdi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.