Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?

Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?

ANADOLU YAYINCILAR FEDERASYONU TARAFINDAN DÜZENLENEN ANADOLU SOHBETLERİ PROGRAMINA CHP ESKİ GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU KATILDI. SOHBETTE ÜLKENİN TEMEL MESELELERİ KONUSUNDA GÖRÜŞLERİMİ SÖYLERİM. BEN HİÇ KONUŞMAYAYIM MI DEDİ ?

Gazete ve televizyonların Ankara Temsilcileri ile Anadolu Sohbetleri programında bir araya gelen Kılıçdaroğlu ekonomiden dış politikaya kadar gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Programa katılan gazetecileri sorularını yanıtladı. 

kemal-kilicdaroglu-14.jpeg
BEN HİÇ KONUŞMAYAYIM MI?
Kemal Kılıçdaroğlu, “Partide onursal başkan olun siyasi çalışma yapmayın” diye eleştiriler olduğunu hatırlatan gazetecinin sorusuna, ben hiç konuşmayayım mı? Ülkenin temel meseleleri konusunda görüşlerimi söylerim. Sayın Deniz Baykal’da görüşlerini ifade ederdi. Bundan rahatsız olmamak lazım. Ülke meseleleri konusunda her zaman konuşur görüşlerimi söylerim. Bende aktif siyasetin içindeyim dedi. 

kemal-kilicdaroglu-13.jpeg
HALKLA NORMALLEŞME OLUR, SİYASETLE OLMAZ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in normalleşme ile ilgili söylem ve politikaları üzerine bir gazetecinin sorusuna cevap veren Kılıçdaroğlu, Halkla normalleşme olur siyasetle olmaz. Siyasette rekabet olduğunu, partilerle rekabet olduğunu ifade etti. Ekonomiden dış politikaya kadar birçok alanda sorun olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bunca yanlış varken normalleşme doğru değildir dedi. 


MEDYADA KUTUPLAŞMA DOĞRU DEĞİL
Bugüne kadar iktidar ve muhalefet yanlısı bir medya yaklaşımı üzerine gelen bir soruya, Herkes kendi medyasını çağırdı. İktidar medyası iktidarı, muhalefet medyası muhalefeti övdü diyerek öz eleştiri yapan Kılıçdaroğlu, medyada kutuplaşma olmaması gerektiğini doğruların yazılması gerektiğini söyleyerek “Hatasız kul olmaz” sözünü hatırlatarak, bizim de yanlışlarımız oldu şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu bakın burada her kesimden medya var bunu yapmak lazım dedi. 
6’lı masada gündeme gelen Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem rafa mı kalktı sorusu üzerine, Parlamenter sisteme devam edilmeli, biz 6’lı masa olarak önerdik ve imza altına aldık. Güçlendirilmiş parlamenter sistem gereklidir. Parlamentonun güçlü olması lazım açıklamasını yaptı. 

kemal-kilicdaroglu-12.jpeg
SEÇİMİ KAZANSAYDIK BUGÜN FARKLI OLURDU
DEVA VE Gelecek Partisi’ne Milletvekili hediye ettiğinize ilişkin eleştiriler var. Hata yaptığınızı düşünüyor musunuz sorusu üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, hayır düşünmüyorum. Bu soruya aşamalı cevap verilmeli. Tek ayaklı cevap olmaz. Seçimi kazansaydık bugün farklı olurdu ama şimdi eleştiriyorlar dedi. 


BAYRAKTAR AİLESİNİN FABRİKASINI DA GEZDİM, ORADA DA BAŞARILI İŞLER YAPIYORLAR
Teknolojide olağan üstü gelişmeler olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Bursa’da bir çip fabrikasını gezdiğini müthiş bir kadroyla güzel çalışmalar yaptığını ifade etti. Kılıçdaroğlu Sayın Erdoğan’ın damadının İkitellideki fabrikası varken rahmetli babaları o zaman hayattaydı. O fabrikayı da gezdiğini söyleyerek, fotoğraflarımızda var aileden izin almadan fotoğrafları yayınlamak doğru değil. Orada da başarılı bir kadro vardı sonra büyüttüler dedi. Türkiye’de bu işleri yapacak çok yetenekli kişiler olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bunları kaybetmememiz lazım dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.