Kaymakamın Sır İntiharı

Kaymakamın Sır İntiharı

Rize'de 2008-2010 yılları arasında görev yapan Kaymakam Caner Akgün, kaymakamlık konutunda intihar etti.

Rize'nin hemşin ilçesinde 2008-2010 yılları arasında görev yapan Caner Akgün, geriye "İntiharımdan kimse sorumlu değildir" yazılı bir mektup bırakarak kaymakamlık konutunda intihar etti. İntihar eden Kaymakam Akgün'ün cenazesi memleketi Giresun'a gönderildi.

Şanlıurfa'da konutunda tabancayla kendisini vurarak intihar eden 31 yaşındaki Bozova Kaymakamı Caner Akgün'ün evinden "İntiharımdan kimse sorumlu değildir" yazılı bir mektup çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Gelir Uzmanı Tuğba Akgün ile evli ve 5 aylık bir kız çocuk babası olan Kaymakam Caner Akgün (31), sabah saat 07.00 sıralarında Emniyet Caddesi üzerindeki Kaymakamlık Konutu'nda yalnız olduğu sırada konut önünde nöbet tutan polis memurundan tabancasını istedi. Tabancayı alan Kaymakam Akgün tekrar konutuna döndükten kısa bir süre sonra silah sesi duyuldu. Silah sesi üzerine konuta koşan polisler, Kaymakam Akgün'ü kanlar içerisinde buldu. Polislerin haber vermesi üzerine eve gelen sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede başına ateş eden Akgün'ün hayatını kaybettiğini belirledi.
Başına tek el ateş ederek yaşamına son veren Kaymakam Akgün'ün intihar ettiği odada bir de mektup bulundu. Cumhuriyet Savcısı'nın incelemek üzere el koyduğu mektupta, Akgün'ün 'İntiharımdan kimse sorumlu değildir' diye yazdığı ifade edildi. Olayın ardından konutta 3 saati aşkın süre inceleme yapan Cumhuriyet Savcısı, Kaymakam Akgün'ün yazdığı mektup ile tabancaya el koydu. Polisin konutta yaptığı incelemeyi, olayı duyarak gelen onlarca vatandaş meraklı gözlerle izledi.
VALİ GÜVENÇ AÇIKLAMA YAPMADI

Akgün'ün intihar haberinin ardından Bozova'ya gelen ve yapılan incelemelere ilişkin bilgi alan Vali Celalettin Güvenç, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Konuya ilişkin bilgisi olmadığını anlatan Güvenç, olayın soruşturulduğunu söyledi.

Bu arada Kaymakamlık Konutu'nda görevli polis memurlarının ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

Kaymakam Akgün'ün intiharı ile sarsılan Bozova'da, pazartesi günü İçişleri Bakanlığı'ndan 2 müfettişin inceleme yaptığı da öğrenildi.

Ölümü ile herkesi şoke eden Kaymakam Akgün'ün intihar nedeni bilinmezken, ilçe halkı haberi alınca üzüldüklerini söylediler. Kaymakam Akgün'ün ilçeye gelmiş olan en iyi kaymakam olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Çok iyi bir insandı. Küçük, büyük ayrımı yapmadan herkesi sever, herkesin sorunuyla ilgilenirdi. Asla bulunduğu makamın büyüsüne kapılmadı ve her zaman Bozova'ya ve Bozovalılara karşı güzel işler yapmanın heyecanını yaşıyordu. Neden intihar etti anlamış değiliz" dediler.

Kaymakam Akgün'ün Bozova Mal Müdürlüğü'nde görev yapan gelir uzmanı eşi Tuğba Akgün'ün 5 aylık kızı ile 2 hafta önce Ankara'ya gittiği öğrenildi. Evliliklerinde herhangi bir sorun bulunmadığı belirtilen Caner Akgün'ün, bayram sonrası ailesinin yanına gittiği ve Ankara'da mesleki bir sınava katılacağı ifade edildi.

Aslen Giresunlu olan Kaymakam Caner Akgün, 1980 yılında Ordu'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Giresun'da tamamlayan Akgün, 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra 2004 yılında Giresun'da kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Sırası ile Antalya Gündoğmuş ve Konya'nın Taşkent ilçesinde kaymakam vekili olarak görev yaptı. 2005-2006 yıllarında İngiltere'nin Manchester Üniversitesi'nde 9 ay lisan ve kamu yönetimi dersleri aldı. 16 Mart 2007 tarihinde Adana'nın Aladağ Kaymakamlığı'na atandı, 2008 yılında Hemşin Kaymakamı olarak görev yaptı. 30 Temmuz 2010 tarihinde Bozova Kaymakamı olarak atanan Caner Akgün, gelir uzmanı Tuğba Akgün ile evli ve bir kız çocuğu babasıydı.

KAYMAKAMIN CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Şanlıurfa'da sabah saatlerinde konutunda silahla kendisini vurarak intihar eden Bozova Kaymakamı Caner Akgün'ün cenazesi, yapılan otopsinin ardından ambulans uçakla memleketi Giresun'a gönderildi.
onutunda silahla kendisini vurarak intihar eden Bozova Kaymakamı Caner Akgün'ün cenazesi (31), öğle saatlerinde Bozova'dan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Cumhuriyet savcısı tarafından yapılan otopside, Akgün'ün başına tek el ateş edilmesi sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi. Otopsi işlemlerinin ardından cenazenin ambulans uçakla memleketine gönderilmesi kararlaştırıldı. Ambulans uçağın GAP Havaalanı'na inmesinin ardından Akgün'ün polis mangasının omuzlarında morgdan çıkarılan Türk bayrağına sarılı tabutu, protokol üyelerinin duaları arasında cenaze aracına konuldu.
Akgün için havaalanında da uğurlama töreni yapıldı. Uğurlama törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları ile protokol üyeleri katıldı. Törende özgeçmişi okunan Kaymakam Akgün'ün tabutu, daha sonra ambulans uçağa yerleştirildi.
Protokol üyelerinin hüzünlü bakışları arasında Kaymakam Akgün'ün cenazesi uğurlanırken, Vali Celalettin Güvenç gazetecilerin soruları üzerine, "Savcılık soruşturmasını sürdürüyor. İyi bir insandı, başsağlığı diliyorum" dedi.

Uçakla Trabzon'a götürülecek olan Akgün'ün cenazesinin, buradan karayolu ile Giresun'a götürüleceği ve yarın törenle toprağa verileceği öğrenildi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.