Kayıp Minibüs Çıkarıldı 3 Ceset Bulundu

Kayıp Minibüs Çıkarıldı 3 Ceset Bulundu

Filyos Çayı'nda kaybolan minibüs, çıkarıldı. 3 kişinin de cesedine ulaşıldı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Filyos Çayı'na düşen minibüs, bulunduğu yerden vinç yardımıyla çıkartıldı. İlk belirlemelere göre 3 kişinin cesedine ulaşıldı. Cesetlerine ulaşılanların; Mehmet Başören, Alim Başören ve sürücü İsmail Örenbaş olduğu bildirildi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 7 gün önce çöken köprü ile sulara gömülen minibüsün bazı parçaları, köprünün yaklaşık 200 metre aşağısında bulundu.

Zonguldak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile deniz polisi su altı ekibi tarafından sabah saatlerinde başlayan arama kurtarma çalışmalarında minibüsün bazı parçalarına ulaşıldı. Ekipler, minibüsün de aynı yerde olabileceği düşüncesiyle çalışmaları yoğunlaştırdı.

Bugüne kadar yapılan çalışmalarda minibüsün çöken bloğun altında kalmış olacağı iddiası üzerine dolgu çalışması yapılmıştı. Bir görgü şahidinin ifadesine göre ise minibüsün suda olduğu iddia edilmişti. Ekipler çalışmalarını bu yönde sürdürüyor.


HEM ADLÎ HEM İDARÎ SORUŞTURMA AÇILIYOR

Bu arada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, köprünün çökmesine ilişkin idari ve adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, köprünün çöktüğü bölgede incelemelerde bulundu.

Yıldırım, köprünün neden çöktüğüne yönelik bir çalışma yürütüldüğünü belirterek "Teknik çalışma bir yandan sürüyor, bir yandan da idari soruşturma başlamış durumda. Kaybolan ve muhtemelen hayatını kaybeden vatandaşlarımızın olması dolayısıyla bir adli soruşturma da eş zamanlı olarak başlamış durumda" dedi.



FACİA SONRASINDA İKİ CESEDE ULAŞILDI

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde geçen cuma günü Filyos Çayı üzerindeki köprünün çökmesi sonucu toplam 15 kişi azgın sulara düşerek kaybolmuştu. Çeşitli ekiplerden oluşan arama kurtarma timinin çalışmaları sonucunda kayıplardan ikisinin cesedine ulaşılabilmişti.

Olaydan 42 saat sonra ulaşılan ilk cesedin, Meryem Başören'e ait olduğu tespit edildi. Köprü faciasından 5 gün sonra bulunan ikinci cesedin ise minibüsteki yolculardan, 33 yaşındaki Serdar Saraç'a ait olduğu belirlendi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.