Karnından 3 kiloluk tümör çıkarıldı

Karnından 3 kiloluk tümör çıkarıldı

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde, 44 yaşındaki kadın ın karnındaki 3 kilogramlık tümör ameliyatla alındı. Ş.Ö. isimli kadın, 3 yıl önce karnında beliren kitlenin giderek büyümesi üzerine önce Zile, ardından Yozgat Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Daha sonra Çekerek Devlet Hastanesi'ne giden ve rahim duvarındaki tümör ameliyatla alınan Ş.Ö., ''Sağlığıma kavuştuğum için mutluyum. 3 yıldır çektiğim ağrı ve sıkıntılarımdan kurtuldum. Karnımda şişkinlik hissediyordum. O geçti. Artık daha rahat hareket ediyorum.'' dedi.


AMELİYAT 3 SAAT SÜRDÜ
Çekerek Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Sadullah Özkan da 3 çocuk annesi Ş.Ö.'nün rahim duvarındaki tümörü başarılı bir operasyonla aldıklarını, ameliyatın yaklaşık 3 saat sürdüğünü kaydetti.

AMELİYAT SONRASI DOKTORUN AÇIKLAMALARI
Özkan, "Ağırlığı 3 kilo gelen kitle ile birlikte hastanın rahim ve yumurtalıkları da çıkarıldı. Hastamız iyileşme sürecinde, tedavisi devam ediyor. Miyomlar genel olarak 30-40 yaş grubu kadınlarda ortaya çıkar. Rahim miyomlarının çapları, çoğunlukla 1 ile 5 santim arasında değişebilir. Çapı 20 santim miyomla ilk kez karşılaştık. Bu tümör iyi huylu olmasaydı hastamız açısından da sıkıntı oluşturabilirdi. Şu an sağlık durumu gayet iyi." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.