Karal'dan Deniz Uçağı Açıklaması

Karal'dan Deniz Uçağı Açıklaması

Rize Milletvekili Hasan Karal, "Rize havalimanı projesini ötelediğimiz veya yok saydığımız gibi bir algı oluşturması şahsımı fazlasıyla üzmüştür." dedi.

Karal yaptığı yazılı açıklamada, "Ak Parti Rize İl danışma meclisinde Artvin milletvekilimiz Sayın İsrafil Kışla ile aramızda geçen bir espri konusunun kamuoyunda Rize havalimanı projesini ötelediğimiz veya yok saydığımız gibi bir algı oluşturması şahsımı fazlasıyla üzmüştür." dedi.

Daha çok turizm amaçlı kullanılan, bizim turizm vizyonumuz açısından son derece önem arzeden önemli bir projeyi izah ederken kullandığımız cümleler, daha önceleri İsrafil Bey’le deniz uçakları hususunda aramızda geçen bir espri konususnu teşkilatlarımızla paylaşmaktan ibarettir. Konuşmamızı esas amacından kopararak Rize havalimanı projesi için çalışmaktan vazgeçtiğimiz veya bu projeyi ötelediğim nizanafikrine ulaşmanın en hafif tabirle şahsıma yapılmış bir haksızlık olacağı kanaatindeyim.

Nitekim Artvin milletvekilimiz İsrafil Bey benden sonra yaptığı konuşmada aynı espriyie vurgu yaptığı gibi Rize ve Artvin’in bir havaalanına ihtiyacı olduğunu ve Rize milletvekillerimizle birlikte bu hususta yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini açıklamıştır.

İktidara geldiğimiz 3 Kasım 2002 den beri Rize’nin marka şehir olması için önemli adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz. Marka şehir olabilmenin yolunun bütün ulaşım araçlarını kullanabilen bir şehirden geçtiğini de tüm rize kamuoyunun takdir edeceği üzere iyi bilenlerdeniz. Bu amaçla öncelikle karadeniz sahil yolu ve neredeyse imkansız gibi bakılan ve çok uzuzn yıllardır Rize kamuoyunu meşgul eden Ovit tüneli projesini gerçekleştirdik. Rize, ovit tüneli tamamlandığına tüm bölgelere karayoluyla bağlantısı AB standartlarında gerçekleşmiş bir il olacak.

Bunun yanında marka şehir olmanın öncelikleri arasında hava ve demiryolunun geldiğini düşünüyoruz. Bu uğurda çalışmalarımız hiçbir şekilde sarsıntıya uğramadan devam etmektedir. Deniz uçakları meselesi Rize’ye kazandırılmış ekstara bir yatırımdır. Bu uçakların havaalanının yerini karşılaması mümkün olmadığı gibi şahsıma ait böyle bir beyanatta yoktur. Havaalanından vazgeçtğimizyada havaalanıyla ilgilenmediğimiz şeklindeki çıkarımlar gerçeği yansıtmadığı gibi bizim kendimize çizdiğimiz Rize vizyonun çok gerisinde bir yerlere denk düşmektedir.

Bu vesileyle havaalanı konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.