Kadına şiddet’i resim sergisi ile anlattılar

Kadına şiddet’i resim sergisi ile anlattılar

Rize’de lise öğrencileri tarafından hazırlanan ve konu mankenliğini de yine kendileri yapan “kadına şiddet’in derin 100’ü” isimli fotoğraf sergisi ilgi çekti

Rize’de lise öğrencileri tarafından hazırlanan ve konu mankenliğini de yine kendileri yapan “Kadına Şiddet’in Derin 100’ü” isimli fotoğraf sergisi ilgi çekti.
Rize’nin Çayeli İlçesi’nde bulunan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından geliştirilen proje ile kadına şiddete dikkat çekilerek kadına karşı uygulanan şiddettin azaltılması amaçlandı. Bir süre önce konuyla ilgili çalışmaya başlayan öğrenciler, kadına karşı uygulanan şiddetin yer aldığı fotoğraflar çektirdiler. Lise öğrencileri fotoğraflarda konu mankeni olarak kendileri yer aldı. Plastik makyaj uzmanı Arzu Yurter tarafından makyajları yapılan öğrenciler; küçük yaşta evlendirilen çocuklar, şiddete maruz kalan kadınları ve kadının gördüğü şiddet ile içinde bulundukları psikolojik durumu anlatan konuları işlediler.
Hazırlıkları tamamlanan sergi 8 Mart Kadınlar Günü’nde Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde bugün açıldı. Sergi yoğun ilgi görürken, sergide 48 fotoğraf yer aldı.
Öğrenciler yaptıkları açıklamada, kadına yönelik şiddete dikkat çekmeyi ve biraz da olsa kadına uygulanan şiddeti engellemeyi amaçladıklarını belirttiler.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.