Kadına şiddet’e dikkat çekmek için konu mankeni oldular

Kadına şiddet’e dikkat çekmek için konu mankeni oldular

Rize’nin çayeli ilçesinde kadına şiddet’e dikkat çekmek amacı ile biraraya gelen gençler, hazırladıkları fotoğraf sergisi için konu mankeni oldular

Rize’nin Çayeli ilçesinde bir grup genç kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için ilginç bir çalışma başlattı.
Çayeli Anadolu Lisesi Dil Sınıfı öğrencileri kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için bir süre önce planladıkları ilginç bir projeyi hayata geçiriyor. Konuya dikkat çekmek için bir fotoğraf sergisi hazırlığı yapan öğrenciler, çekilen fotoğrafların konu mankenliğini de kendileri yapıyor.
Çayeli Kaymakamlığı’nın da desteklediği projede profesyonel makyöz tarafından hazırlanan öğrencilerin sergilenmek üzere fotoğrafları çekiliyor. Çekimlerin büyük bir bölümü Rize Kent Konseyi’nin sağladığı Rize Tema Evi’nde gerçekleştirildi. Kendilerine ‘Dil’im grubu adını veren ekipte Ayşenur Sözer, Bekir Topçu, Hatice Birinci, Ebru Kansız, Emre Demirci, Melek Bal, Merve Bal, Merve Kara, Ramazan Özdemir, Rıdvan Okumuş, Serap Aksoy yer alıyor. Ayrıca Rize Kent Konseyi Gençlik Meclisi de çalışmalara destek veriyor. Gece ve gündüz çalışarak çeşitli fotoğraflamalar yapan ekip, ülke genelinde küçük yaşta evlendirilen kız çocuklarının ileride şiddet mağduru olabileceği ve maddi imkansızlıklarında şiddete yol açtığını gözler önüne sermeyi planlıyor.
“Şiddet’in Derin 100’ü” isimli projede kadına şiddeti bütün çıplaklığı ile fotoğraflayan lise öğrencilerine daha önce çeşitli korku filmlerinde de tecrübesi olan Plastik Makyaj Uzmanı Arzu Yurter yardımcı oluyor. Projeyi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tanıtacak olan ekip ilerleyen aylarda bölgede yapılacak olan çeşitli Film Festivalleri’nde de yer alacak.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.