Kaçak çay sokaklarda kol geziyor

Kaçak çay sokaklarda kol geziyor

Van`da cami avlusunda satılan ve üzerinde Rize çayı yazan kaçak çayların 3 kilosu 10 TL...

Van ilinde cami avlusunda satılan kaçak çayların üzerinde Rize ibaresi olması dikkat çekti. Kaçak olarak yurda çeşitli yollardan sokulan çaylar Van ilinde cami avlusunda 3 kilosu 10 TL den satılıyor. Kaçak çay ile mücadele sürdüren Rize Ticaret Borsası Van ilinde açıktan satılan çayların olduğunu ve 3 kilosunun 10 TL den satıldığını söyledi. Van ilinde işportaya düşen çaylar Türk çayını olumsuz yönde etkilerken Çay paketleri üzerine MEGA RİZE ÇAY i yazması dikkat çekti.

Çayların üretim izninin Rizede olduğu firma sahibinin ise kendi paketlerinin Van`da ne aradığını bilmediğini söyleyerek ”Ben böyle bir çay satmadım, maliyeti zaten 7 TL 3,5 kilosunu 10 TL`ye satacak değilim. Çay satan kişiyi tanımıyorum. İlgili yerlere şikâyetlerde bulunacağım” dediği öğrenildi.

Cami avlusunda satılan çayların Rizeli bir fırmaya ait  poşetlerin basılması ile Rize çayı olarak satıldığı çayların İran`dan getirilen çaylar olduğu bildirildi. Van emniyet ve Tarım il müdürlüğünün göz yumduğu kaçak çay cami kapısında satılıyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.