İstanbul'da karantinaya alınan köy

İstanbul'da karantinaya alınan köy

Sarıyer'e bağlı Uskumruköy, 20 gün önce yaşanan kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı.

Karantinanın 6 ay süreceğini ifade eden Uskumruköy Muhtarı Halit Özkaya, köyde yaşayanların başıboş dolaşan köpekler nedeniyle sokağa çıkamamaktan yakındığını ifade etti.
9 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA SALDIRDI

İddiaya göre, Sarıyer'e bağlı Uskumruköy'de kuduz vakası görüldü. 20 gün önce 9 yaşındaki O.Y., başıboş dolaşan bir bekçi köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeğin ayağından ısırdığı küçük çocuğun babası durumu hemen jandarmaya bildirdi. O.Y. hastanede tedavi altına alınırken, köpek ise görevliler tarafından yakalanarak hayvan barınağına teslim edildi.
KÖPEK BARINAKTA ÖLÜ BULUNDU

Jandarma ekipleri, köpeğin sahibinin inşaat halindeki bir sitenin bekçiliğini yapan A.K.B. olduğunu belirledi. Ancak 5 gün sonra köpek barınakta ölü bulundu. Köpekten alınan kan örnekleri Pendik Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. Uzmanlar köpeğin kuduz virüsü taşıdığını belirleyince rapor vakit geçirilmeden İstanbul Tarım İl Müdürlüğü'ne ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderildi. Köpeğin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine Uskumruköy karantinaya alındı. Köyün giriş ve çıkışlarına 'Kuduz nedeniyle köy karantina altına alınmıştır' yazılı uyarı levhaları asıldığı görüldü. O.Y.'nin her gün düzenli bir şekilde tedavi gördüğü ifade edilirken, köye ise 6 ay boyunca hayvan giriş-çıkışları yasaklandı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.