İspanyollar Rize'de Rize kivisini inceledi

İspanyollar Rize'de Rize kivisini inceledi

İspanya'nın Galiçya şehrinden bir heyet, Ardeşen'deki kivi bahçelerinde inceleme yaptılar.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin daveti üzerine Türkiye'ye gelen Galiçya Profesyonel Kivi Üreticileri Birliği heyeti, Rize'nin Ardeşen ilçesindeki kivi bahçelerinde de incelemelede bulundu.

Aralarında Bitki Araştırma Merkezi Galiçya Bölgesi Sorumlu Müdürü Pedro Mansilla Vazguez ve Kivi Atlantico Şirketi Genel Müdürü Jose Carlos Vila Costas'ın da bulunduğu 5 kişilik heyeti, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu ve Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yağcı ile oda yöneticileri karşıladı.

Heyet, Ardeşen Beyazkaya köyünde Cavit Mahmutoğlu adlı üreticiye ait kivi bahçesinde incelemeler yaptıktan sonra, oda başkanlarıyla kivi yetiştiriciliği konusunda görüş teatisinde bulundu.

Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, merkezi Galiçya'da bulunan Kivi Atlantico şirketinden, kivi ile ilgili yaşanılan sorunlar hakkında yardım talep edeceklerini ifade etti.

Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu ise kivide yaşanan sıkıntılar ve görülen hastalıklara karşı alınacak önlemleri belirlediklerini ve kendilerinden bazı reçeteler aldıklarını belirterek, ''Gazi Üniversitesiyle yapılan TÜBİTAK destekli kivi hastalıklarıyla ilgili projemizde, çalışmalar yapan hocalarımız var. İspanya'dan gelen ekibin hocamızla bilgi alışverişi yapması için çaba harcayacağız. Daha net söylemek gerekirse bütün çalışmalarımız dünya ile entegreli olacak'' diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.