İNTERNET MEDYASININ YENİ GÜCÜ TİMBİR KURULDU

İNTERNET MEDYASININ YENİ GÜCÜ TİMBİR KURULDU

Geçtiğimiz aylarda çalışmalarına başlayan 81 il ve 7 ülkeden 102 kurucu ismin bulunduğu Türkiye’nin en kapsamlı medya birlikteliklerinden olan Türk İnternet Medya Birliği'nin (TİMBİR) kuruluşu resmi olarak Ankara'da yapıldı.

Ankara Ticaret Odası Congresium’da düzenlenen Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde proje ortağı olarak görev alan TİMBİR kurucularına desteklerinden dolayı birer plaket takdim edildi. İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Genel Başkanı ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Kurucular Kurulu Başkanı Dr. Süleyman Basa’nın öncülüğünde bir araya gelen kurucular, geleceğe dönük yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.  

dr-suleyman-basa-1.jpg

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Kuruluş Komitesi Başkanı Nizamettin Bilici ise kuruculara yapılan çalışmalar ve hedefler hakkında sunum yaptı. İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Genel Başkanı ve Türk İnternet Medya Birliği Kurucular Kurulu Başkanı Dr. Süleyman Basa, konuyla ilgili yaptığı açıklamada iklim zirvesinin önemine değinirken, TİMBİR’in bu tür projelere her zaman destek vereceğini vurguladı. Ekonomi ve İklim Zirvesi’nin dünyada ilk kez Ankara’da yapıldığının altını çizen Basa, “Bu çok önemli bir zirve. Önümüzdeki dönem, çocuklarımıza bırakacağımız dünya mirası çok da iyi gözükmüyor. Ben buna iklim pandemisi diyorum.

dr-suleyman-basa-13.jpg

Bir pandemi yaşadık ve o pandemi nedeniyle de tüm dünya etkilendi. Önümüzde yaşayacağımız iklim krizinden de tüm dünya etkilenecek. O nedenle iklim pandemisine hazır olmalıyız. Burada yapılan farkındalık çalışmasını bütün bileşenlerle beraber organize ettik” dedi. Yapılan çalışmaların insanlara aktarılması konusunda medyanın önemine dikkat çeken Dr. Süleyman Basa, “Bütün bu yapılanları ne kadar konuşursak konuşalım bunu medya olarak dışarıya yansıtamazsak burada kalır.

dr-suleyman-basa-14.jpg

O yüzden medya çok önemli diyoruz. ‘Medya fark ederse toplum da fark eder’ sloganını ortaya çıkardık. ATO Başkanımız ve Başkan Yardımcımız ‘Türkiye’deki internet medyasını Ankara’ya getirelim’ dedi ve bu sayede de 81 ilden ve yurt dışından 7 ülkeden medya mensubu geldi. Onlara çok teşekkür ediyorum. ATO Başkanımıza ve Başkan Yardımcımıza teşekkür ediyorum. Çünkü bizi ve bizim gücümüzü anladılar” diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.