İmdat Sütlüoğlu'ndan Sert Açıklamalar

İmdat Sütlüoğlu'ndan Sert Açıklamalar

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu önemli mesajlar verdi.

Fabrikaların yetişmemesi kuyruklu bir yalandır. Sadece Melyat ve Ulucami 3 gün gecikmeyle devreye girmiştir. Biz 4,5 ayda fabrika yaptık bu bir rekordur. 20-25 kişilik marjinal bir grup çay dökme yoluyla eylem yapmış ve sanki bunu bütün halk yapmış gibi yansıtıldı. Bu eylem yapanlarında çoğu üretici değildir. Eleştiri dozu aşıldı. 12 fabrika kapalı yalanıyla Kemalpaşa da halk sokağa döküldü. Oysa bu bir yalan.

Gecikmeden dolayı özür diledim. Fakat geçmiş yıllara göre aldığımız çay geride değil. Şu an itibariyle ortalama günlük 6700 ton çay işliyoruz.  Kotamızın yarısını almış durumdayız. Kapasitemiz düşük değil. Geçen yıl işlediğimiz kapasitenin üzerindeyiz. 2 fabrikamız 3 gün gecikmeyle devreye girdi. Fakat eski kapasitemiz devredeydi. Yani kapasite altı çalışmadık.

Müstahsilimiz telaşlanmasın. Biz kota olarak ne vaat ettiysek onu alacağız. Rahat olsunlar. Fabrikalarda arıza olabilir. Beklenmedik sıkıntı olabilir. Özellikle yeni yapılan fabrikalarda arıza olabilir. Bunlar olağan durumlardır. Merak etmesinler. Günlük kontenjanlarını versinler biz onlara tahsis ettiğimiz kotayı alacağız. Ancak kimse 30 günde almamız gereken çayı 3 günde almamızı beklemesin. Bu imkansız.

Hijyenik açıdan fabrikalarımızı iyileştirici çalışmalar yaptık. Teknolojik yenilikler yaptık. Fabrikalarımızın tamamına otomatik boşaltma makinası kuruyoruz. Bu bir devrimdir. Bu devrimi gerçekleştiriyoruz. Çevre kirliliğine neden olan fuel oilli fabrikaları doğalgaza dönüştürüyoruz. Bütün fabrikalarımıza elek koyduk. Yani çöpe giden çaylarımızı dönüştürdük. Nefes nefese, koştura koştura çalışıyoruz.

Görevden alındı. İstifa etti diyenler usanmadılar. Onları yalanlarıyla baş başa bırakıyorum. Bizi başarısız göstermeye çalışıyorlar. Ama beni yolumdan alıkoyamazlar. Koştura koştura çalışıyoruz. Sayın Başbakan bana bu görevi teklif ettiğinde severek koşa koşa geldim. Çayı daha iyi yerlere getireceğiz. Çalışan insanlara destek olmalıyız. Çaykur’da ki teknik elemanlara teşekkür ediyorum. 4,5 ay gibi kısa bir sürede fabrikaları yetiştirdik. Bu insanları takdir etmezseniz morallerini bozarsınız yazıktır. Sürekli yalan söyleyerek insanların morallerini bozmasınlar. Vatandaşlarımız bize güvensinler. Göreve gelir gelmez destekleme primlerini ödedik. Budama kararnamesi çıkar çıkmaz kısa sürede budamayı uyguladık.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.