İl Genel Meclisi Kafilesi GAP Turuna Çıktı

İl Genel Meclisi Kafilesi GAP Turuna Çıktı

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin ve beraberindeki 20 kişilik kafile, GAP turu kapsamında Adıyaman’a gelerek çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu.

Hakan Gültekin, meclis üyeleri, il özel idare birim müdürlerinden oluşan 20 kişilik kafile, ilk olarak Vali Ramazan Sodan, ardından Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya ve İl Genel Meclis Başkan Vekili Mehmet Can Erdoğan’ı ziyaret ettiler.

Valilik ziyaretinde Vali Sodan’a tablo ve organik çay hediye eden Hakan Gültekin’e, Vali Sodan da Nemrut heykelciklerinden hediye etti.

Hakan Gültekin, bir haftalık bölge gezisi kapsamında Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin gezileceğini belirterek, gönül köprüsü oluşturmak istediklerini ifade etti.

Ovit Tüneli ile sadece yol değil gönül köprüsünün de oluşturulacağına vurgu yapan Gültekin, "Bu bölgelerde olmaktan gerçekten son derece mutluyuz. Buraları görmeden buraları tanımak imkansız. Dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını bizde gezince anladık" ifadelerini kullandı.

Vali Ramazan Sodan, il genel meclisi üyelerini Adıyaman’da ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, il genel meclislerinin en yüksek müzakere ve karar organı olduğunu söyledi.

Heyetin Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde konuşan Başkan Zeki Dişkaya, bölgenin batı illerinde yanlış bir imajının olduğunu belirterek, "Gece saat üçte Türk Bayrağı’nı göğsünüze asıp gezebilirsiniz. Bu bölgede terörün t’si yok. Üzerimizdeki bu yanlış algıyı atmamız gerekiyor" dedi.

ss.20120614131042.jpg

İl Genel Meclis Başkan Vekili Mehmet Can Erdoğan da Rize İl Genel Meclis üyelerini ağırlamaktan çok memnun olduklarını kaydederek, "Bu tür ziyaretler fikir alışverişi ve kaynaşmaya vesile oluyor. Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerini gezmeniz ve bölgemizi tanımanız bizim için çok önemlidir. Adıyaman’da köylerimizin yüzde 70’inde yol, yüzde 100’ünde su sorunumuz bitti. Bir milyon 500 bin TL’ye yeni bir asfalt plenti kurduk" diye konuştu.

Rize İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin, Mehmet Can Erdoğan’a tablo hediye etti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.