HUSER BAŞKANI KAYA, ‘’ ANAYASA SIKIŞIK ZAMANLARDA YAPILACAK İŞ DEĞİLDİR’’

HUSER BAŞKANI KAYA, ‘’ ANAYASA SIKIŞIK ZAMANLARDA YAPILACAK İŞ DEĞİLDİR’’

Çay TV ekranlarında İbrahim Eksilmez ’in hazırlayıp sunduğu 25’inci saat programının konuğu HUSER Genel Başkanı Av. Hüseyin kaya gündemi değerlendirdi. Yeni anayasa ile ilgili tahminleri ardından anayasa sıkışın zamanlarda yapılacak iş olmadığını söyledi.

Çay TV ekranlarında İbrahim Eksilmez ’in hazırlayıp sunduğu 25’inci saat programının konuğu HUSER Genel Başkanı Av. Hüseyin kaya gündemi değerlendirdi. Yeni anayasa ile ilgili tahminleri paylaştı ardından anayasa sıkışın zamanlarda yapılacak iş değildir dedi.

Bu sabah 25’inci saat programın konuğu olan HUSER Genel Başkanı Av Hüseyin Kaya Çay Tv Ankara Temsilcisi İbrahim Eksilmez ‘in sorunlarını yanıtladı. Gündemi değerlendiren Kaya Anayasa hazırlıkları ile ilgili önemli bilgiler verdi. Kaya, ‘’Anayasayı basınla ve kamuoyuyla paylaşmadılar ama sızan bilgiler 100 maddelik bir anayasa olduğu, Meclis Başkalığı Diyanet Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başkan yardımcılarından seçime gireceği dışarıya yansıdı. Anayasa metin olarak kısaltılmış görünüyor. Bu çok enteresan bizde önceden hazırladığım anayasada 100 maddelikti buda denk gelmiş. Cumhurbaşkanı iki yardımcısı öneriliyor onlarda seçime girecek gibi görünüyor. Diyanet işleri başkanlığı Diyanet kurumuna dönüşüyor. Onun içeriği nasıl değişecek bilmiyoruz. Meclis Başkanı sıkıntılı durumlarda arabuluculuk görevi yapacak. Onun haricinde Anayasa mahkemesini niteliği üzerinde bir değişiklik var. Anayasa mahkemesini yapacak olduğu fiili görevler özel bir mahkemeye devredilecek herhalde şu ana kadar taslakta yer aldığını tahmin ettiğimiz şeyler bunlar tamamını görmeden değerlendirme yapmak eksik kalır’’ ifadelerini kullandı.

ANAYASA SIKIŞIK ZAMANLARDA YAPILACAK İŞ DEĞİLDİR

Anayasanın kısa sürede ve sıkışık zamanda yapılacak iş olmadığını dile getiren Kaya, “Türkiye’nin büyük kısmının onayladığı Anayasa yapmasını hepimiz olumlu karşılarız ama İktidar İttifak bileşenlerinin daha önce çözmesi gereken sorunlar varken, sanki bütün sorun anayasaymış gibi davranılmalarının toplum ihtiyaçları ve zamanın şartlarına uygunluğunu bağdaştıramıyorum.  Sıkışık zamanda anayasa değişiklik talebi çok samimi gelmiyor.  Ben siyasetin, iktidarın muhalefetin gerçekten vatandaşın ihtiyaçlarının ne olduğu konusunda görevlerini yapmadıklarını düşünüyorum’’ dedi.

MUHALEFETE VE İKTİDARA SESLENDİ

Gündemde olan anayasa değişikliği ile ilgili muhalefete ve iktidara ayrı ayrı seslenen Kaya, ‘’Ülkenin gündemi yeni bir anayasa değil, muhalefete söylüyorum. Ülkenin gündemi parlamenter sisteme bir an önce geçmek değil.  Ülkenin gündemi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değil. Ülkenin gündemi mevcut hukukun, özellikle belirtiyorum mevcut anayasa bize ne söylüyorsa devleti şu an yönetenler tarafından mevcut anayasanın tamamının uygulanmasının talep etmekten başka beklentimiz yok. Şu an milletin arzusu budur.  Mevcut anayasanın yarısını veya yüzde 25’i uygulayın bu millet şu anda sizden daha fazlasını beklemiyor. Bu bize yeter” diye konuştu.

 

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.