Hükümetten Kandil'den Yapılan Açıklamalara Sert Tepki

Hükümetten Kandil'den Yapılan Açıklamalara Sert Tepki

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, çözüm süreciyle ilgili Kandil'den gelen açıklamalara tepki gösterip "Gerçek dışı, tahrik edici açıklamalar sürece yarar sağlamaz" dedi.

 Önceki gün Başbakanlık'ta HDP heyetini kabul eden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, görüşmenin ardından Kandil'e giden heyet sonrası Kandil'den gelen açıklamalara sert tepki gösterdi.

"SÜRECE YARAR SAĞLAMAZ"

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Akdoğan, "Kandil'den yapılan gerçek dışı, zamansız, yersiz, tahrik edici açıklamalar sürece yarar sağlamaz. Anakronik bir hal... ya geçmişte takılıp kalıyorlar, ya afaki bir geleceğe veya hayale savruluyorlar. Her Sabah düne uyananlar bugünü yakalayamazlar, zamanı yaşayamazlar..." ifadelerine yer verdi.

KARAYILAN NE DEMİŞTİ?

KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, 'Çözüm sürecinin' başarıyla sonuçlanması durumunda, Öcalan'ın 2015 yılının Nisan ayında yapılması planlanan PKK'nın 12'nci kongresine katılacağını öne sürmüştü.

Karayılan: Öcalan PKK'nın 12'nci Kongresine Katılabilir

HDP HEYETİ KANDİL'E GİTTİ

HDP'nin İmralı heyetinde yer alan milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Leyla Zana ve DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, KCK yönetimi ile görüşmek için Kandil Dağı'na bugün gitti. Leyla Zana'nın uçak ile dün akşam Diyarbakır'da oynanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray maçını izleyen Sırrı Süreyya Önder ve Hatip Dicle'nin ise karayoluyla bugün Kandil'e gitmek için Irak'a hareket ettikleri belirtildi.

Heyetin, 'Çözüm süreci' görüşmeleri kapsamında 17 Aralık'ta Abdullah Öcalan ile ve daha sonra süreçten sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile yaptıkları görüşmeleri Kandil'de KCK yönetimline aktarmaları bekleniyor.

"KRİZ SÜRECİNİ GERİDE BIRAKTIK"

Başbakan Yardımcısı ile görüşen HDP heyetinden Sırrı Süreyya Önder, yaptığı açıklamada, şunları söylemişti:

"Çözüm sürecinde' önemli bir kriz sürecini geride bıraktık. Bu aşamadan sonra çözüm süreci kapsamında bunun ilgi alanına bununla bağlantılı olarak ele alınabilecek ne gerekiyorsa bu meselelerin suretle sayın Öcalan'ın katkılarıyla ve onun başlattığı bir çizginin devamı olarak ağırlıklı olarak İmralı'da olmak üzere yeni bir sürece girdiğimizi söylemek istiyoruz. Bütün meselelerin halledildiği anlamına gelmiyor. Fakat şu anlama gelebiliyor: Artık süreçte diyalog kanallarının kapanmaması ve ilk defa hangi başlıkları tartışarak ve hangi yöntemi kullanarak ilerleyeceğimiz anlamında elimizde belli mutabakatlar oluştu. Parti yetkili kurullarımızla da tüm bu süreci değerlendirdikten sonra İmralı'ya geçeceğiz. KCK yetkilileri ile de meseleyi görüşeceğiz. Daha sonra bu görüşmeler daha derinlikli, nitelikli daha sonuca doğru ilerleyecektir diye ümit etmekteyiz. Çözüm sürecinin en kısa sürede sonuca ulaşması için hükümet ile mutabık olduk. Süre uzadıkça saldırı, yanlış anlama, hırpalanmalara da açık bir vaziyete geliyor. Ayın 3'ü, 5'i gibi kavramlar bizden duymayacaksınız. Çok seri bir görüşme ve çalışma trafiği başlayacak. Mümkün olan en kısa sürede yarın olabilecek şeyi bugün yapmak."


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.