Hopa'da Öğrencilerle Polis Arasında Arbede

Hopa'da Öğrencilerle Polis Arasında Arbede

Artvin'in Hopa İlçesi Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan bir grup sol görüşlü öğrenci ile polis arasında yaşanan arbedede 4'ü öğrenci 8 kişi gözaltına alındı.

Artvin'in Hopa İlçesi Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan bir grup sol görüşlü öğrenci ile polis arasında yaşanan arbedede 4'ü öğrenci 8 kişi gözaltına alındı.

Hopa'da 5 gün önce çoğunluğu Hopa Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan öğrencilerden oluşan bir grup, Hakkari Çukurca'da şehit düşen askerler için teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında gruptaki bazı öğrenciler ile belediye parkında oturan sol görüşlü öğrenciler arasında tartışma yaşandı. Bu sabah iki grubun yine kavga edeceği yönünde ihbar alan polis, Meslek Yüksek Okulu'nda güvenlik önlemi aldı. İddiaya göre bu sırada polisle sol görüşlü öğrenciler ve onlara destek vermek amacıyla okula gelen bazı kişiler arasında arbede yaşandı. Polis 4'ü öğrenci 8 kişiyi gözaltına aldı. Bu arada gözaltına alınan öğrencilerden Atakan Aslıbay'ın polisin müdahalesi sonucu yaralandığı ve Hopa Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü belirtildi.

'Hopa'DA AÇIK BİR POLİS TERÖRÜ VAR'

Hopa Halkevi temsilcisi Kamil Ustabaş, öğrenci ve diğer arkadaşlarının polis tarafından gözaltına alındığını belirterek, durumu öğrenmek için gittikleri Emniyet Müdürlüğü'nde sert bir tutumla karşılaştıklarını söyledi. Ustabaş şöyle dedi:

"Birilerinin Hopa halkından intikam almak istediği açık. Bize, 'Derelerinize. toprağınıza sahip çıkmayın' diyorlar. Biz dün olduğu gibi bugün de, tüm baskı ve işkencelere rağmen derelerimizi toprağımızı savunmaya devam edeceğiz. Hopa'da açık bir polis terörü var. Bunun böyle olduğunu kimsenin inkar etmesi mümkün değil. Daha dün en demokratik eylemimizi provoke eden polis, hiç yokken gaz bombası atarak bizleri bir tezgâhın içine çekmeye çalıştı. Ama bunların Oyununa gelmeyeceğiz. Buradan yetkililere tekrar sesleniyoruz. Baskılarla tehditlerle, gözaltılarla bizleri yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Gözaltına alınan arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.