Hes'te gelinen son nokta ,

Hes'te gelinen son nokta ,

KARADENİZ İsyandadır Platformu (KİP) temsilcisi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim görevlisi İsmail Akyıldız, Çayeli İlçesi Senoz Vadisi`nde bir HES inşaatında yaşanan ve 2 kişinin yaralandığı silahlı kavganın halka zorla dayatılan HES projelerinde gelinen son nokta olduğunu belirtti.


Akyıldız, Senoz Vadisi’nde hidroelektrik santral projelerine karşı halkın büyük muhalefetine karşı enerji şirketi yetkililerinin 10 civarında özel silahlı koruma tuttuğunu belirterek bölge halkının eli silahlı korumalardan tedirginlik duyduğunu söyledi. Bu korumalarla bölge halkının zaman zaman karşı karşıya geldiğini ifade eden Akyıldız, şunları belirtti:

“Bu korumalar daha önce şantiyede çalışan işçileri darp etmişti. Bu işçilerden olan Şaban Akçal önceki gün şantiye şefine ve korumasını ayağından vurarak kayıplara karıştı. Halk HES projelerine karşı hukuk yoluna başvurmuş ve daha önce üç defa yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Geçtiğimiz günlerde şirket tekrar çalışmalarını başlattıklarını duyduk. Halka zorla dayatılan HES projelerinde bugün gelinen son nokta silahlı kavgalardır. Karadeniz’de en çok korkulan şey ne yazık ki bugün artık yaşanır hale gelmiştir. Karadeniz isyan halindedir. Karadenizli HES projelerini istemiyor. Devletin kolluk kuvvetlerinden görülen baskıya bir de şirketin kolluk kuvvetlerinden görülen baskı eklenmiştir. Bu baskı ve şiddet er ya da geç patlak verecekti. Durum bu kadar aşikar iken devlet yetkilileri Karadeniz’deki HES projelerini 10 kat arttıracağını ilan edebilmektedir. Bu şiddet ve baskının da 10 kat arttırılacağı anlamına gelmektedir. Derhal ve acil önlemler alınmazsa yükselen bu isyan ve öfkenin arkası alınamayacak diye korkulmalıdır”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.