Hemşin Resmen Dönüşüyor

Hemşin Resmen Dönüşüyor

Hemşin’de 50 Dönüm Arazi Üzerinde İnşa Edilecek Olan Hemşin Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazetede Yayımlandı.

Seçim öncesinde sıkça dile getirilen Hemşin kentsel dönüşüm projesinde en önemli aşama geçildi ve Hemşin bakanlar kurulu kararıyla kentsel dönüşüm alanı olarak belirlendi. Bakanlar Kurulu Kararıyla Kentsel Dönüşüm Alanı İlan Edilen Hemşin’de Çalışmalara Hız Verildi.  AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal; “Proje bölge için çok önemli, Hemşin sadece Rize’nin değil doğu Karadeniz’in en önemli turizm merkezlerinden biri olacak” dedi.



İki Etap Halinde Tamamlanması Planlanan Hemşin Kentsel Dönüşüm Projesinin İlk Etabında 30 Dönüm Arazi Üzerinde 108 Konut Ve 45 Dükkan Yerel Mimariye Uygun Şekilde İnşa Edilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal Hemşin kentsel dönüşüm projesinde en önemli aşamanın geçildiğini ve Hemşin’in doğu Karadeniz’in en özel turizm cazibe merkezi olacağını söyledi. Hemşin için uzun zamandan beri uğraş verdiklerini belirten Karal, “bu uğraşlarımız bir bir sonuç veriyor ve projelerimiz adım adım hayata geçiyor Hemşin projesi bölgenin en önemli projelerinden biri. Bizde bu önemli projeye en başından beri çok hassasiyetle yaklaşıyoruz. İki etap halinde tamamlamayı hedeflediğimiz Hemşin projesinin ilk etabında 30 dönüm arazi üzerine 108 konut ile 45 dükkân inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

Hemşin Belediye Başkanı Halim Bekar, Kentsel Dönüşüm Çalışmalarına Rize Milletvekillerinin Destekleri İle Aralıksız Devam Ettiklerini Vurgulayarak “Bu Kararla Birlikte Kentsel Dönüşümün Önündeki En Önemli Eşik Aşıldı” dedi.



Bekar, kentsel dönüşüm alanlarında kamuya ait arazilerin bakanlar kurulu kararı ile kamulaştığını belirterek “Bizde yazışmalarımızı yaptık milletvekillerimizin de desteğiyle bu projede bugün çok nemli bir eşiği aşmış bulunuyoruz. Hemşin’i bölgenin en nezih en modern ilçesi yapmak için çabalıyoruz. Bu aşamadan sonra proje daha da hızlanacak ve artık kısa zamanda yepyeni bir Hemşin kurulacak” dedi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.