Hasan Karal'dan Çay Açıklaması

Hasan Karal'dan Çay Açıklaması

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’nin tüm sorunlarına vakıf olduğunu söylediği konuşmasında ÇAYKUR'u ve Rize çayını bekleyen tehlikeyi açıkladı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’deki yaz dönemi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Her gün bazı ilçe, belde ve köylerde ziyaretlerde bulunarak hemşerileriyle bir araya gelen Milletvekili Karal, Büyükköy beldesini ve Düzgeçit Köyüne yaptığı ziyarette köylülerin sorunlarını dinledi.

Karal, Rize çayını bekleyen tehlikeyi "Yeni nesil pek çay içmiyor. Yeni gelen nesil artık kahvaltıda neskafe ve meyve suyu içiyor. Çay orta yaş ve üzerinin içeceği oldu. Kesinlikle bizim çayımıza sahip çıkmamız lazım. Gerçekten bir çiftçi anlayışı ile çaya bakmamız lazım. Çayı bir angarya işi olarak görmeyeceğiz. Bir an önce verelim satalım bundan kurtulalım anlayışı ile bu iş olmayacak. Bir tarım arazisi gibi bir çiftçi gibi çaya sahip çıkacağız." sözleriyle açıkladı.

Ziyarette bir konuşma yapan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Köylerin yol ve sorunlarının çözümleneceğini belirterek, "Son 6 yıl içerisinde Rize’nin tüm köylerine 180 trilyonluk beton döküldü. Bu cumhuriyet tarihinde Rize’de dökülen toplam betondan daha fazladır. Sayın başbakanımızın başlatmış olduğu KÖYDES projesi ile beraber yapılan yatırımlardır." dedi.

Rizemizin her tarafını karış karış bildiğini belirten Karal, "Rize’mizin 347 köyünü ve 200 mahallesini avucumuzun içi gibi biliyoruz. 10 yıldan beri Rize’nin bu meseleleri ile uğraşıyoruz. Onun için Rize’nin her türlü sorununa vakıfız. Rizemizin Projelerini hayata geçirmek için bu dönem ciddi anlamda hizmet almasını sağlayacağız." dedi.

Rize’nin olmazsa olmaz olan geçim kaynağı çayın önündeki engelleri kaldırmak ve çayın bir dünya markası haline gelebilmesi için bir mücadele başlattıklarını ifade eden Karal, şöyle devam etti: "Bunu sadece ÇAYKUR’un ve siyasi iradenin tek başına yapması mümkün değil. Bunu ÇAYKUR, siyaset ve üreticiler olarak hep beraber el ele vererek Türk çayını bir dünya markası haline getireceğiz. Rize’de üretilen çayın Rize, Ankara veya diğer illerin marketlerinde satılması önemli değil. Önemli olan Rize’de üretilen çayın İngiltere, Fransa ve Amerika'da satılmasıdır. Burada üretilen çayın dışarıya satılıp, dışarının parasının Türkiye’ye girmesi önemlidir. Onun için bunun tek bir yolu var. Türk çayını marka çayı yapacağız. Çayımızın kalitesini artırmak zorundayız. Çayımızın önünde bazı engeller ve tehlikeler var. Yeni nesil pek çay içmiyor. Yeni gelen nesil artık kahvaltıda neskafe ve meyve suyu içiyor. Çay orta yaş ve üzerinin içeceği oldu. Kesinlikle bizim çayımıza sahip çıkmamız lazım. Gerçekten bir çiftçi anlayışı ile çaya bakmamız lazım. Çayı bir angarya işi olarak görmeyeceğiz. Bir an önce verelim satalım bundan kurtulalım anlayışı ile bu iş olmayacak. Bir tarım arazisi gibi bir çiftçi gibi çaya sahip çıkacağız.  

Ziyarete Milletvekili Karal’ın yanı sıra AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, İl yönetim kurulu üyeleri ve İstanbul Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner katıldı.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.