Hamsiden Sonra İstavrit Bolluğu

Hamsiden Sonra İstavrit Bolluğu

Zonguldak'ta Karadeniz açıklarında balıkçılar, tonlarca istavrit yakaladı. Torbası 5 TL'den satılan hamsinin ardından istavrit de aynı fiyata istavrit satıldı.

Zonguldak açıklarında geçen günlerde 10 tona yakın hamsi avlayan ve torbasını 5 TL'den satan balıkçılar, bu kez de tonlarca istavrit yakaladı. Sabahın erken saatlerinde bir saatte avlanan istavrit, Zonguldak Limanı'na getirildi.

Ucuz ve taze istavriti gören vatandaşlar ise limana akın etti. Her bölmesi ağzına kadar dolu olan teknede, iki saatte 4 tona yakın istavrit satıldı.




Kasalara doldurulan istavritlerden Trabzon'dan Diyarbakır'a kadar balık gönderildi. Karadeniz'de balığın bol olduğunu söyleyen teknenin tayfaları ise denizde balık olmadığını iddia eden çevre örgütlerine seslendi.

Karadeniz'de hamsinin ardından istavrit bolluğunun yaşandığını söyleyen 43 yaşındaki 7 yıllık balıkçı Ahmet Küçük, "Hamsiden sonra Zonguldak'ta istavrit bolluğu yaşanıyor. Halkımıza ucuz ve taze bir şekilde torbasını 5 TL'ye balık satıyoruz. Elimizden geldiği kadar her gün limanda torbasını 5 TL'den balık satacağız. Zonguldak'ta balık olduğu sürece her gün vatandaşa taze ve ucuz balığı yedireceğiz. Bu gün de yaklaşık on tona yakın istavrit avladık" diye konuştu.



Ucuz hamsinin ardından ucuz istavrit alan vatandaşlar ise geçen günlerde 15 TL'ye istavrit aldıklarını ifade ederken, "Bu günde kilogramı neredeyse 1 TL'ye geliyor. Buradan balık almayanı döverler" şeklinde konuştu.

Teknenin kaptanı ise, "İki üç gündür hamsi avlıyorduk. Bu günde kısmetimize istavrit geldi. Bundan sonra daha çok balık olur. Zonguldak halkı ucuz balık yemeye devam edecek" diye konuştu.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.