Halk hızlı trene akın etti

Halk hızlı trene akın etti

Başbakan'ın açılışını yaptığı ve bayrama kadar ücretsiz olan yüksek hızlı trene ilgi büyük.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı yolcu taşımaya başladı.
TREN TAMAMEN DOLDU

Bugünden itibaren Ramazan Bayramı tatili bitimine kadar ücretsiz olacak hızlı trenin saat 07.00’deki ilk seferinde 411 yolcu kapasiteli tren tamamen dolarken, daha önceden indirimli fiyattan yolcu taşınacağı açıklandığından bilet alan yolcuların da olması nedeniyle bazıları ücretli, bazıları da ücretsiz yolculuk yaptı.
4 YILDA TAMAMLANDI

Yapımı 4 yıl 8 ayda tamamlanan Ankara-Konya YHT hattı, 1 milyar liraya mal oldu. Daha önce Ankara’ya doğrudan gitmeyip Afyonkarahisar, Eskişehir üzerinden başkente 612 kilometrelik yolu 10.5 saatte kat ederek ulaşılabilen tren yerine YHT yolculuğu 309 kilometre ile 1.5 saate indi. Ankara- Sincan arasındaki hatta eksiklikler giderildiğinde bu süre 1 saat 15 dakikaya inecek.
1 SAAT ÖNCE HALK GAR'A GELDİ

Karşılıklı olarak günde 4 sefer yapılacak YHT’nin hizmete açılışı dün Konya Gar’ında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleşmesi ardından ilk seferler bugün saat 07.00’de başladı. YHT ile Ankara’ya gitmek isteyen yolcular yaklaşık 1 saat önceden Gar’a geldi.
BİNALİ YILDIRIM'DA YOLCULAR ARASINDAYDI

Yolcular, daha sonra X-Ray cihazlarından güvenlik kontrolünden geçtikten sonra trene bindi. Toplam 411 yolcu kapasiteli olan tren tamamen doldu. Pazar günü son test sürüşünü gerçekleştirerek Konya’ya gelen Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım’ın, Ramazan Bayramı boyunca bilet fiyatlarının ekonomi 10, lüks 15 lira olacağını söylemesi üzerine bilet alanlar da ücretsiz seyahat edenlerle birlikte trene bindi.
AŞIRI YOĞUN TALEP OLDU

Ücretsiz yolculuk yapanlar, gişe önlerinde kuyruğa girip, herhangi bir ödeme yapmadan aldıları biletlerle trene bindi. İlk seferde yer kalmadığı için trene binemeyen çok sayıda kişi, daha sonraki seferler için bekledi. İlk gün nedeniyle yoğun olan Konya Garı’nda yolculardan bazıları Yüksek Hızlı Tren’i merak ettikleri ve bedava olduğu için bindiklerini anlatırken, bazıları da bu fırsattan yararlanıp Ankara’yı gezmek istediklerini, bazıları da yakınlarını görmek için Ankara’ya gittiklerini söyledi.

Günde karşılıklı olarak 07.00, 11.30, 15.30 ve 18.30’da sefer yapacak olan YHT’nin bayram tatilinden sonra ekonomi sınıfı bilet ücreti 25 lira, lüks sınıfı 35 lira olacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.